Bekijk het origineel

Macaroni en taart uit de magnetron

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Macaroni en taart uit de magnetron

5 minuten leestijd

Met behulp van een magnetron staat de maaltijd snel op tafel. Voor deze keer macaroni en een heerlijke sachertaartaart.

Macaroni met tomaten en ham
500 g macaroni, 25 g boter
2 uien, gepeld en kleingesneden
4 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
200 g gekookte ham, In reepjes gesneden
100 g geraspte Parmezaanse kaas, zout
zwarte peper uit de molen, nootmuskaat
Kook de macaroni gaar Laat de macaroni in een vergiet uitlekken. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de uien circa 3 minuten. Voeg de tomaten toe en laat het mengsel bij matige hitte circa 10 minuten stoven. Schep er de macaroni, de ham en de helft van de kaas door. Breng het mengsel op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Schep het in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over Bak de macaroni. Schakel gedurende circa 25 minuten de heteluchtoven (200°C) in tot er een bruin korstje is ontstaan.

Sachertaart
140 g boter, 160 g suiker
180 bittere chocolade, grof geraspt
8 eieren, gesplitst, 30 g poedersuiker
140 g bloem, 1 theelepel bakpoeder
200 g abrikozenjam
Voor het glazuur:
75 g bittere chocolade, grof geraspt
172 dl slagroom, 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker
1 el Klop in een kom de boter en de suiker tot een schuimig mengsel. Laat in een kom boven een pan kokend water de chocolade smelten en al roerend afkoelen. Klop de chocolade door het botermengsel. Klop er achtereenvolgens de eierdooiers door tot een schuimig mengsel is ontstaan. Klop in een andere kom de eiwitten met de poedersuiker stijf. Spatel het eiwitschuim luchtig door de chocoladecrème. Zeef de bloem en het bakpoeder in de kom en schep het mengsel er voorzichtig door Bekleed een springvorm met aluminiumfolie en schep er het deeg in. Bak de taart op het rooster in het midden van de oven. Schakel gedurende circa 70 minuten de heteluchtoven (175°C) in tot het gebak droog en gaar is. Laat de taart in de vorm afkoelen, haal ze uit de vorm en bestrijk ze met abrikozenjam. Maak het glazuur Doe de chocolade, de slagroom, de suiker en de vanillesuiker in een pan. Verwarm het geheel al roerend tot alles is opgelost. Laat het mengsel boven een grote hittebron enkele minuten inkoken. Klop in een kom het ei los en roer er 3 eetlepels van het hete chocolademengsel door Klop het eiermengsel door de rest van het chocolademengsel. Laat het geheel nog circa 3 minuten zachtjes koken. Neem de pan van de hittebron en laat het glazuur afkoelen. Strijk het glazuur op de boven- en zijkant van de taart. Laat de taart in de koelkast helemaal koud worden.

Combitronkoek
Een combinatiemagnetron heeft de functies van een oven, een grill en een magnetron in één. Dit kan erg makkelijk zijn. De gerechten bakken aan de buitenkant op dezelfde manier als in een oven, maar door het toevoeren van microgolven komen de gerechten van binnen veel sneller op temperatuur. Voor veel recepten in dit boek worden de verschillende functies van de combinatiemagnetron gelijktijdig gebruikt. Maar er zijn ook recepten waarbij uitsluitend de magnetron, de oven of de grill wordt gebruikt. Dat de combinatiemagnetron veel mogelijkheden heeft, blijkt uit de verschillende recepten. Er staan weinig foto's in het boek. N.a.v. "Het groot combimagnetron ovenboek" door Martin van Huijstee; uitgeverij van Reemst, 'sHertogenbosch; 392 biz., f 27,90.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 februari 1996

Terdege | 96 Pagina's

Macaroni en taart uit de magnetron

Bekijk de hele uitgave van woensdag 21 februari 1996

Terdege | 96 Pagina's

PDF Bekijken