+ Meer informatie

Onder ons

3 minuten leestijd

Grappig: De twee briefjes op deze pagina hadden elk een héél verschillende aanhef. De ene luidde: "Geacht bestuur", de andere: "Geachte mevrouw Agnes". Maar het doet er niet toe iaat erboven staat, de inhoud van beide is lezenswaard. Al schreef mevrouw De Ruiter erbij: „Dit hoeft niet in Terdege hoor. "Ik hoop dat ze m.e niet kwalijk neemt dat haar epistel toch gepubliceerd wordt. Het is immers aardig om te lezen dat Terdege zo 'ordnerlijk' bewaard wordt! Ook fijn om te horen dat een meditatie zo precies "op tijd" komt. Verder twee gezellige foto 's. Uit de ene blijkt ook dat Terdege gebruikt -wordt. Ik ken een jongetje dat helemaal weg is van auto 's: die zou dan eigenlijk een cakefile opz'n verjaardag moeten krijgen...Groetjes! Agnes

Troost
Ik woon alleen en ben, ik weet niet precies hoe lang, abonnee van Terdege. Als ik het blad uit heb, en dat doe ik meestal dezelfde dag, dan krijgt mijn buurvrouw het. Haar dochter woont in Appingedam, "zou ik het wel even mee mogen om het te lezen?" Dan krijgt mijn schoondochter hem, en daarna mijn andere schoondochter. Wij doen er heel wat van op. Niet alle rubrieken lees ik, bijv. over de tuin of iets dergelijks. Maar de bijbelse gedeelten moet ik direct lezen. Een dochter van mijn buurvrouw is ziek, ze weten nog niet helemaal wat eraan mankeert. Een week of wat terug zou ze uitslag krijgen (ze woont in Renkum) - ik heb de hele middag met m'n handen in m'n schoot gezeten, vertelde ze mij, mijn ziel is stil tot de Here. Dezelfde dag kreeg ik Terdege en daar stond hetzelfde in van Psalm 62. Dat kun je en mag je toch zien als troost van de Here! Ook de breipatronen vind ik leuk, ik maak vaak wat voor de vrouwenvereniging. Het blad is wel duur, maar de moeite waard om gelezen te worden.

Mevr. J. Boer-van der Wal, Midwolda

(Uw opmerking over de korte verhalen is reeds aan de schrijfsters doorgegeven)

---

Terdege uitgeplozen
Als ex-lezeres van Terdege wil ik even reageren op de vanalles-en-nog-wat-rubriek. Trouwens, ik zeg het niet goed, ex-lezeres, want ik lees Terdege nog steeds, al zijn we geen abonnee meer. Wat we met Terdege doen? Heel veel. Ik pluis hem helemaal uit en alles gaat in ordners; insteekhoezen koop ik bij de Hema. En dan sorteren. Foto's van het koningshuis, meditaties, opvoedkunde, natuurfoto's, handwerken, 't wordt allemaal bewaard in aparte ordners, 'k Zou kastruimte tekortkomen! Maar ik mag graag met zoiets bezig zijn. Misschien hebben de kleinkinderen er nog eens wat aan, voor spreekbeurten of iets anders, maar ook voor mezelf Het is zo veel overzichtelijker dan hele Terdeges bewaren. Wat er voor mij wel eens meer in mag staan: gedichten. Die bewaar ik ook altijd.

M. de Ruiter-van Ommeren, Barneveld

---
Hartelijk bedankt voor het leuke recept van de verjaarstrein van mevrouw Villerius, uit Terdege van 18-10-'95. Onze Hendri werd 31 december 7jaar, dus 7 wagons achter de trein.
Alleen het maken van de trein was al een groot feest voor onze jongens! 's Middags is de trein in stukken gehakt en opgegeten door Hendri en z 'n schoolvriendjes. Het horloge dat Hendri op de foto om heeft, heeft hij voor z'n verjaardag gekregen. Geertje Boeve, Uddel

---

Eve-Maria Kooyman uit Barneveld is dol op haar broertje Kees-Martijn.
't Liefst sjouwde ze de hele dag met hem rond, maar zoals u ziet valt dat niet mee...
(P.S. Complimentje voor uw leuke, gezellige en leerzame blad)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.