Bekijk het origineel

Onder ons

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Onder ons

3 minuten leestijd

Beste mensen. Voor deze pagina worden nogal eens gedichten opgestuurd. Niet alles komt in Terdege. Eer bijvoorbeeld het zelfgemaakte gedicht over de moord op een kleuterklas in Engeland geplaatst zou kunnen worden, was deze gebeurtenis aliiveer uit de actualiteit. Bovendien is van niet ieder gedicht het niveau aanvaardbaar, al hoeft u beslist geen natuurtalent te zijn. En ten slotte moet dit ook weer geen gedichtenpagina worden. Verder opnieuw) een orchidee. Hebt u ook een opvallend rijk bloeiende plant? Laat het eens zien! Minder succesvolle lezers zullen waarschijnlijk graag willen weten hoe u dat voor elkaar krijgt... Andere tips blijven ook welkom. Vrijiael elk briefje bevat overigens een P.S. met een felicitatie met het jubileum, een bedankje voor een concert, of gewoon zomaar de opmerking dat Terdege toch zo'nfijn blad is. Hartelijk dank voor alle postscriptums Groetjes! Agnes

T I P

Een tip voor mensen die, zoals ik, veel post versturen, bijvoorbeeld aan zieken. Maak zelf eens kaarten en bewaar daarvoor zaad- en bloemenboekjes. Het is een leuk werkje en het is persoonlijk.


Mevr J.E. Middelkoop, Papendrecht---


Wachtend op God

Zo donker als de lucht soms kan lijken,


toch schijnt daarachter de zon.


Wat zou ik graag door die duisternis heen willen kijken,


net zo lang tot ik dat heerlijke licht ontdekken kon.Dat licht dat de duistere wolken zo'n mooie glans kan geven,


alsof God het Zelf is die op hen straalt.


Het lijkt alsof Hij de lucht met hoop wil doen leven,


totdat Hij Zelf als Licht op deze aarde daalt.Zodat geen enkele duisternis Zijn licht meer kan verhullen,


maar wij Hem in Zijn volle glorie mogen aanschouwen


en Hij ook de laatste belofte van Zijn wederkomst kan vervullen,


zodat wij allen in eeuwigheid op Zijn vrede en liefde mogen bouwen.Op 18-jarige leeftijd schreef onze dochter dit gedicht. Ze wil graag getuigen van haar Heere; mondeling vindt zij dat zeer moeilijk, daarom in deze vorm. Wij, haar ouders, hebben verleden jaar 19 gedichten tot een bundeltje laten maken. Het is een boekje voor jongeren.


(Uitg. De Stroombaan, Papendrecht, te koop in evangelisatiewinkels in de Alblasserwaard).Mw. Bakker, Papendrecht---


Naar aanleiding van vorige foto 's van orchideeën dachten we dat we ook maar eens een orchideetje moesten bijdragen. Deze foto laat een Cymbidium zien met 48 grote bloemen, echt roze, waarvan er 39 bloeien, op 5 stengels. Vorig jaar heeft mijn vrouw hem gekocht voor een rijksdaalder, als uitgebloeide plant. We hebben hem in ons hobbykasje in bloei gekregen. Toen de bloemen bloeiden kwam er nog een zesde stengel bij met vier knoppen. Deze staan nu nog in bloei, drie maanden na het nemen van de foto. Totaal dus 52 bloemen.

Fam. A.J. Zondag, Hedel---


Er blijft dan een rust over
voor het volk van God.

Ja als mijn blik vooruit mag zien.
Op 't heil dat ginds mij beidt.
Dan moeten alle nevlen vlien
voor 't licht der eeuwigheid.

---


Tip

Als de ellebogen in zelfgebreide truien dun worden, haal ik de mouwen eruit en wissel ze om, links naar rechts en rechts naar links. De mouwen na de volgende wasbeurt een beetje in model leggen en je ziet er niets meer van en de trui gaat langer mee. Ik heb het deze week nog toegepast, het is een tip van mijn moeder, die het diverse malen heeft gedaan.


Mevr. G. van der Giessen-de Lange, BrandwijkHartelijk dank! Uw andere tips hopen we ook nog te plaatsen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juli 1996

Terdege | 72 Pagina's

Onder ons

Bekijk de hele uitgave van woensdag 10 juli 1996

Terdege | 72 Pagina's

PDF Bekijken