Bekijk het origineel

Just between friends

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Just between friends

3 minuten leestijd

Volgens onze berekening konden we Beauty's pups precies verwachten in de tijd dat we op vakantie waren. Gelukkig hadden we het mis en werd het viertal netjes thuis geboren, 't Was leuk om de reacties van de kinderen te zien en te horen; de een vond het eng, de ander vies, maar de meesten waren gefascineerd door dit buitengewone gebeuren, 't Is prachtig om te zien hoe zo 'n beest instinctief weet wat ze moet doen. En zo schóón! Nooit zal je enige viezigheid vinden van de kleintjes.


Moeder is er maar druk mee. 'k Ben blij dat ze er maar vier heeft, ook met het oog op haar eetlust. Het is niet tegeloven hoeveel ze nu op kan, terwijl ze nooit zo 'n grote eetster was. Al met al is het een prachtige afleiding. Een andere onderbreking van de wel erg lange vakantie was de Vakantie Bijbelschool.


Dit was de eerste keer dat we zo 'n week in eigen school hadden. Weken van tevoren waren we met een stelletje vrijwilligers al begonnen met de voorbereidingen. De onderwijzeres van de kleuterklas had een heel goed, grondig uitgewerkt leerplan gevonden. Het thema was "Het Evangelie Verspreid", uit het boek Handelingen. De morgens (van 9 tot 11.45) waren verdeeld in drie periodes. Eerst de les, daarna tekst overhoren en nieuwe tekst uit het hoofd leren. Dan pauze, -waarin de kinderen konden uitwaaien, terwijl de leidsters even bijkwamen met een kopje koffie.


Na de pauze werd er gezongen en daarna een klein uurtje handvaardigheid Best een vol programma, maar dankzij de vele helpsters liep het allemaal heel soepel M'n vriendin en ik kregen de oudste groep (van 8 tot 11 kinderen) onder onze hoede. Ik was blij dat zij de eerste les zou geven, wat haar heel goed afging. Ik geloof dat we allemaal behoorlijk gespannen waren, we hadden ook geen idee hoeveel kinderen er zouden komen. Er waren nam.elijk in de buurt deur aan deur brochures rondgebracht. De opkomst viel niet tegen: 57kinderen, onder wie 27 "outsiders".


Het was een fijne week, en móe dat we waren aan het eind van de week, moe maar voldaan, èn met hernieuwde waardering voor allen in het onderivijs!


Het was goed om juist in de vakantietijdsamen met de kinderen stil te staan bij het wonder dat de apostelen de opdracht kregen het evangelie te verkondigen aan alle volken, anders waren wij nu heidenen geweest en zouden wij nog in totale duisternis leven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 september 1996

Terdege | 80 Pagina's

Just between friends

Bekijk de hele uitgave van woensdag 4 september 1996

Terdege | 80 Pagina's

PDF Bekijken