Bekijk het origineel

Just between friends

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

Héérlijk zo 'n cantaloupe. Regelmatig mogen we meegenieten van de vruchtbare opbrengst uit de moestuin van onze gulle buurman. Dit keer kregen we 3 oranje/gele "ballen"die behoren tot de meloenfamilie. We hadden vanavond een echt vrijdagavond "supper": iets makkelijks dus. En wel "sausageon- a-bun"(broodje-met-worst van de barbecue) met gemengde sla. Als de kinderen het voor het zeggen hadden, aten we dit om de andere dag. Nicholas (4) uitgezonderd Dat ventje geniet het meest van heel gewoon gekookte aardappels met groente. Dus vanavond treft hij het niet... Toch kwamen we bijna nog worst te kort, zodat ik mijn honger maar gestild heb met een extra dikke schijf cantaloupe.


We waren laat, omdat we voor het eten nog de boodschappen wilden doen. Ik heb meestal twee wagentjes nodig en Reuben (5) is doorgaans de trotse "bijrijder"; hij neemt o.a. de 8 zakken melk voor zijn rekening. Elke vier liter zak heeft nl. 3 kleinere plastic zakken die precies in een schenkkan passen. Je knipt er een hoekje af en 't is klaar voor consumptie. Je kunt ook twee- of één liter pakken van karton krijgen, maar die zijn in verhouding veel duurder. We hebben gelukkig een tweede koelkast in de basement (kelder), want ons gezin zou beroemd kunnen worden omz'n melkconsumptie.


Het Fundraising commitee heeft ook weer een nieuwe mogelijkheid ontdekt om geld in te zamelen voor de school. En het mooie is, dat het geld nu eens niet van onze "eigen"mensen hoeft te komen. Verschillende grote supermarkten maken het namelijk mogelijk om "vouchers " te kopen, (ofwel een soort geschenkbon) met een korting van 5%.


Wij (de schoolfamilies) kopen die vouchers voor de volle prijs en betalen onze boodschappen ermee. Zeg dat een familie elke week voor 200 dollar boodschappen doet bij dezelfde supermarkt. In plaats van met geld te betalen, koopt zo'n fantilie eerst voor 200 dollar aan bonnen van de school, en betaalt daar dan mee. Het kost dus niets meer, behalve dan een beetje ongemak, maar de school incasseert wel 10 dollar per week via dat ene gezin. Hoe meer gezinnen er mee doen, des te groter is de winst.


Zo was er de eerste maand al een opbrengst van 900 dollar! U begrijpt hoe welkom dat is en dat de meeste gezinnen dan ook enthousiast meedoen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 september 1996

Terdege | 88 Pagina's

Just between friends

Bekijk de hele uitgave van woensdag 18 september 1996

Terdege | 88 Pagina's

PDF Bekijken