+ Meer informatie

Beurs Wegwijs: Jeruzalem en Staphorst

3 minuten leestijd

In de herfstvakantie is het weer zover: de gezinsbeurs Wegwijs opent zijn poorten. Een van de onderwerpen die veel aandacht krijgen is Israël, in het bijzonder het 3000-jarige Jeruzalem. De gemeente Staphorst presenteert zich en vele commerciële en "goede-doelenstands" completeren het geheel.

Grote trekker op de beursvloer zal ongetwijfeld de Jeruzalemstand zijn. Op een oppervlakte van 1000 vierkante meter wordt een enorm silhouet van de oude stad getoond. Daarbinnen vinden allerlei Israëlorganisaties een plaats. Bezoekers kunnen een gastenboek tekenen dat later aan burgemeester Olmert van Jeruzalem zal worden aangeboden.
Gezondheid en voeding is een thema dat wordt uitgewerkt door Klazien uit Zalk, met een vitaminelijn, mevrouw Van der Geer -lezingen over het Moermandieet- en de firma Kaasschieter, een opticien die oplossingen biedt voor gezichtsproblemen van beeldschermwerkers.
Verkeersveiligheidscentrum Rozendom geeft informatie over de veiligheidstrainingen voor automobilisten. Dat zijn geen slipcursussen, maar trainingen waar het hele rijgedrag aan de orde komt. Allerlei noodsituaties worden gesimuleerd en de juiste reactie wordt geoefend.

Muziek
Muziekliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken. Het Holland Koor, het Shaare Zedekkoor, een Allen-orgel, het orkest Sjosjanim en vioolbouwer André van Putten laten zich zien en horen. De vioolbouwer levert handwerk, maar dat doet meesterschoenmaker Ad van Vugt ook; hij werkt bij Van Bommel. Zoals altijd is er voor de kleintjes een crèche en een kinderboerderij.

Staphorst
De gemeente Staphorst presenteert zich als een actieve gemeente met een traditionele, maar toch inventieve bevolking. De cultuur is oud, de boerderijen ook. Alleen Staphorst levert "melkbussenkaas" en stipwerk. Maar Staphorsters hebben ook handelsgeest en technisch vernuft, die het dorp tot een welvarende gemeenschap gemaakt hebben.

Terdege
Natuurlijk verwachten we op onze stand flink wat aanloop van trouwe lezers. Uw positieve reacties, maar ook uw kritiek zijn van harte welkom. Kom in ieder geval even kijken wat Terdegelezeressen presteren op het gebied van poppenmaken. In de volgende Terdege leest u er meer over.
We hopen ook weer een aantal nieuwe abonnees te kunnen boeken. Aan de welkomstgeschenken zal het niet liggen. Nieuw is dit keer dat alle geschenken ook te koop zijn voor abonnees. En wel tegen heel aantrekkelijke prijzen! De nieuwe Terdege-cd "Op blijde snaren" hoort daar ook bij. Een schitterende instrumentale cd, die meer dan een uur luisterplezier biedt. Als u nog niet besteld heeft: Het stripboek over Floris V is op de beurs voor het laatst met korting te koop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.