Probeer eens een recept uit de Zuid-Afrikaanse keuken
„In een van de volgende Terdeges treft u een paar recepten aan, zodat u zelf eens kunt proberen hoe het eten hier smaakt." Dat schreef Heidi twee nummers terug in haar column. Hier zijn dan "haar" Afrikaanse recepten. Eet smakelijk!
Algemene informatie: een eetlepel is 15 ml; een theelepel is 5 ml.
Bobotie
Eigenlijk is bobotie een gerecht uit de kleurlingkeuken, maar ook de Afrikaners hebben het regelmatig op hun menu staan.
Droë beskuit
Koek uit de oude trommel. Zelfs tijdens de langste trektochten werd deze koek niet oudbakken. Als u droë beskuit eet, doe het dan wel als de Afrikaners: doop het in uw koffie of thee, u zou niet de eerste eigenwijze Nederlander zijn die een tand brak...
Melktert
Zoals veel overbekende gerechten bestaan er van melktert bijna net zoveel varianten als baksters die ze maken.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 november 1996
Terdege | 80 Pagina's