Bekijk het origineel

Nibud GeldManager: programma voor privé-financiën

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Nibud GeldManager: programma voor privé-financiën

3 minuten leestijd

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft een nieuw computerprogramma voor consumenten uitgebracht: de GeldManager De GeldManager is een programma voor het bijhouden, beheren en begroten van de persoonlijke financiën.
Met de GeldManager kan men ten eerste allerlei begrotingen maken, zoals een maandbegroting, die laat zien of een huishouden gemiddeld genomen uitkomt met het inkomen. Bij het opstellen van een maandbegroting kan men gebruik maken van de zogeheten referentiecijfers op het scherm. Deze geven aan wat huishoudens die qua samenstelling, inkomsten en woonsituatie vergelijkbaar zijn aan de verschillende uitgavenposten besteden.

Kasboek
Daarnaast doet de GeldManager dienst als "elektronisch kasboek", waarin men alle inkomsten en uitgaven kan bijhouden. Aan elke boeking kunnen bovendien trefwoorden (codes) worden meegegeven, zodat men naderhand allerlei overzichten van (uitgaven)posten kan uitdraaien.
De boekingen kunnen verder gekoppeld worden aan het saldo van de bankrekeningen in het huishouden. De GeldManager kan geheel naar eigen inzicht en behoefte worden gebruikt. Wie wil, kan alle mogelijke functies in het programma toepassen, maar het is eveneens mogelijk om bij voorbeeld alleen een jaarbegroting te maken, zonder dat men daarvoor allerlei onnodige schermen moet doorlopen.
Informatie over het hoe en waarom van alle afzonderlijke functies is te vinden in de handleiding. Tijdens het werken met de GeldManager kan ook de helpfunctie van het programma geraadpleegd worden. Wie daarnaast nog vragen heeft, kan tijdens kantooruren de Automatiserings Helpdesk van het Nibud bellen. Dat alles neemt niet weg dat een gebruiker er heel wat uurtjes in moet stoppen voor alles naar wens draait. Wie weinig met een computer werkt, zal er misschien zelfs niet eens doorheen zien. Een nadeel is verder dat het programma niet te beveiligen is door een wachtwoord.
De Nibud GeldManager bestaat uit twee 3'/2 inch diskettes en een 86 pagina's tellende handleiding. Om met het programma te kunnen werken, is een computer met MS-Windows versie 3.1 of hoger nodig. Een muis wordt ten zeerste aanbevolen. De GeldManager van het Nibud is te bestellen door overmaking van ƒ 79,00 op Postbankrekening 368700 ten name van het Nibud in Den Haag, onder vermelding van "geldmanager".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 december 1996

Terdege | 96 Pagina's

Nibud GeldManager: programma voor privé-financiën

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 december 1996

Terdege | 96 Pagina's

PDF Bekijken