Bekijk het origineel

Een perfecte hoed bij de bruidsjurk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Een perfecte hoed bij de bruidsjurk

3 minuten leestijd

Een perfecte hoed bij je trouwjurk. Daar dromen veel bruiden van. Maar vaak valt het niet mee om echt iets naarjezinte vinden. IViodiste Waltraud Wandke uit Hilversum maakt bij elke trouwjurk een bijpassende hoed, haaraccessoir of sluier. „Met een hoed moet je je gelukkig en mooi voelen", is haar standpunt.

„Er komen bij mij twee categorieën bruiden", zo begint mevrouw Wandke haar verhaal. „Sommige meisjes komen bij mij naar een hoed kijken en hebben nog geen bruidsjurk. Ze oriënteren zich, gaan alvast van alles passen en dan adviseer ik ze." De tweede categorie bruiden heeft al een jurk en zoekt bij mevrouw Wandke naar een bijpassende hoed.
„Niets is verplicht, je bent er totaal vrij in om bij mij een hoed te kopen of niet", benadrukt de modiste. „Met een hoed moet je je gelukkig en mooi voelen. Dat is heel persoonlijk." Ze neemt altijd ruim de tijd voor het passen van een hoed of sluier, want hij moet perfect zitten.

Mogelijkheden
De laatste vijftien jaar heeft mevrouw Wandke zich gespecialiseerd in het maken van bruidshoeden. „Er zijn echt zo veel mogelijkheden. Je kunt zo veel kiezen, dat is het leuke." Sommige bruiden nemen stof van hun bruidsjurk mee. Van deze stof maakt de hoedenontwerpster dan de gekozen hoed. Maar dit is niet verplicht. Zelf kan ze aan alle stoffen in verschillende kleuren komen. „Ik bekleed de hoeden niet, maar ze worden uit een stuk gemaakt. Met de bruid spreek ik precies af welk onderdeel van de hoed van welke stof gemaakt moet worden.
Zo wordt het echt jouw hoed. Als het goed is, maakt de hoed de japon mooier en de japon de hoed. Zo wordt het een eenheid." Voor bijpassende tasjes, zoals buideltjes en enveloppes, is de bruid bij mevrouw Wandke ook aan het juiste adres. De bruidsmoeder en de andere vrouwelijke gasten kunnen een "gewone" hoed kiezen uit haar collectie. Uiteraard kan ook die helemaal naar wens gemaakt worden.

Haaraccessoires
Bruiden die liever geen hoed dragen, kunnen ook bij mevrouw Wandke terecht. Ze maakt namelijk ook haaraccessoires; van een diadeem tot een grote clip. Ook weer van dezelfde of bijpassende stof Die zijn vooral geschikt voor bruiden die 's avonds bij het informele gedeelte hun hoed afzetten, maar dan toch iets in het haar willen hebben. „Ik leg gelijk uit hoe ze de haarclip moeten bevestigen, zodat ze het ook aan de kapper kunnen doorgeven."
Wie later ook nog plezier van de bruidshoed wil hebben, kan hem laten veranderen. „Van een grote hoed maak ik dan bijvoorbeeld een leuke zomerhoed met een andere garnering."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 februari 1997

Terdege | 100 Pagina's

Een perfecte hoed bij de bruidsjurk

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 februari 1997

Terdege | 100 Pagina's

PDF Bekijken