Bekijk het origineel

Decoreren met stempels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Decoreren met stempels

2 minuten leestijd

Wie z'n interieur wil veranderen kan dat doen met stempels. Het is eenvoudig, snel klaar, origineel en niet duur. Je kunt deze techniek toepassen op muren, stof, tegels en papier. En het is niet alleen leuk voor 't interieur.

Dankzij het enorme aanbod van verfsoorten kun je tegenwoordig op vrijwel elke ondergrond stempelen en zijn er veel mogelijkheden voor decoratie in huis. Met een basisset bestaande uit een stempel, verf en verfroller fleur je muren, stof, meubelen en oude tegels op. Op textiel kunt u het beste een harde stempel gebruiken omdat u nogal hard moet drukken om een gelijkmatige afdruk te krijgen. Vooral glanskatoen, zijde en effen lakenstof vormen prima ondergronden voor stempels. Was en strijk de stof eerst voordat u gaat stempelen en spreid hem vervolgens uit over een schone, harde ondergrond. Fouten zijn niet te herstellen, oefen daarom eerst op een proeflapje van hetzelfde materiaal.

Muren
Een met muurverf beschilderde muur is een ideale achtergrond voor een stempelbehandeling. Omdat deze ondergrond mat en egaal is, zal de stempel niet snel uitglijden. Stempelen op zijde- of hoogglansverf vereist meer geduld en een vaste hand vanwege de kans op uitglijden. Maar gladdere ondergronden hebben weer als voordeel dat u hierop gemakkelijker fouten wegweegt met een vochtige doek. Op egaal behang stempelen is ook mogelijk. En zo kunt u met stempels ook andere dingen aanpassen aan uw interieur. Bijvoorbeeld een bestaande lampenkap. Dit is wel een nauwkeurig werkje omdat het moeilijk is om druk uit te oefenen bij het stempelen. De beste techniek is om met de vlakke hand de plaats op de kap waar de stempel moet komen aan de achterkant te ondersteunen. Ook terracotta potten zijn gemakkelijk te versieren met kleine, eenvoudige stempels. Houd de pot wel goed stil tijdens het stempelen op het ronde oppervlak.

Papier
De ideale ondergrond voor het stempelen is papier. Je kunt er elke verf- of inktsoort op gebruiken en elk type stempel. Papier is gemakkelijk te bewerken. Leuk voor mooie persoonlijke wenskaarten, maar ook een cadeautje verpakt in bestempeld papier oogt erg leuk. Nog veel meer ideeën, voorbeelden en instructies staan in het boek "Decoreren met stempels", geschreven door Sasha Dorey en uitgegeven door Terra in Zutphen; 96 blz.; / 29,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 maart 1997

Terdege | 96 Pagina's

Decoreren met stempels

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 maart 1997

Terdege | 96 Pagina's

PDF Bekijken