Bekijk het origineel

Just between friends

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Just between friends

3 minuten leestijd

Vandaag was het "Easter Monday" (Tweede Paasdag), wat echter niet zoveel betekent hier in Canada. De scholen zijn wel vrij, maar de winkels zijn gewoon open. De post wordt niet bezorgd, maar de krant wordt wel rondgebracht. Er is dus ook geen kerk, wel op Goede Vrijdag, maar dat is een "gereformeerde" traditie. Dat is dan ook de reden dat we 's middags de familie Louis op bezoek hadden! (U weet nog wel: Ria Louis, mijn voorgangster). In de kerk van Ria en Maher worden de zogenoemde feestdagen niet gehouden en zodoende besloten ze eens een dienst injordan bij te wonen. Dat betekende wel 2 uur rijden voor het gezin: maar het was heel fijn om de kennismaking voort te zetten. Ook voor de kinderen was het leuk: ze hebben voor het huis baseball gespeeld met Henry, Andrew en Richard, terwijl de lieve blonde driejarige Sonya haar hartje ophaalde aan onze Leah. Sonya wil toch zo graag ook een baby en vraagt haar moeder regelmatig of ze er niet een kan kopen in de winkel! Leah, die alweer een halfjaar is, geniet van iedereen die zich met haar bemoeien wil. Ze lacht dan met haar hele lijfie, en weet iedereen altijd weer te vertederen. Ze is toch zo 'n vrolijk, tevreden vrouwtje en zo klein als ze is, heeft ze toch een grote invloed op ons. Ze is altijd even goedgemutst. Echt een zonnetje in huis! Onze oudste dochter. Liesbet, zorgt de laatste dagen ook voor speciaal vertier. Ze mag namelijk achter het stuur om het autorijden meester te worden. En ik moet erom lachen hoor, maar de hele familie wil mee en ze vindt het nog goed ook. Na 't eten bij voorbeeld is de tafel zo opgeruimd en zijn alle karweitjes zo van de baan want Liesbet gaat weer rijden! Holderdebolder klimmen al die jongens achterin en zelfs Wendy is van de partij. Wieger is de enige die niet mee mag hij heeft het verbruid met zijn eindeloze geplaag en zijn enorme zelfverzekerdheid op het gebied van vervoermiddelen. In Ontario mag je zo gauw je 16 bent je "beginners" halen. Je moet dan schriftelijk examen doen, waarna je een papiertje krijgt waarmee je mag rijden, mits er een volwassen bijrijder is. En op het moment datje 16 jaar en 8 maanden bent, mag je je rijbewijs halen. Er gaat wel wat in je om als je je oudste achter het stuur ziet stappen: 't lijkt nog maarzo kortgeleden dat ik zelf autolessen had En ik moet eerlijk toegeven dat Liesbet het hoofd koeler weet te houden dan haar moeder vroeger!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 april 1997

Terdege | 88 Pagina's

Just between friends

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 april 1997

Terdege | 88 Pagina's

PDF Bekijken