Bekijk het origineel

Even langs bij de United Beach Mission

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Even langs bij de United Beach Mission

4 minuten leestijd

Diverse jongeren uit christelijke kring gebruiken een deel van hun vakantie om andere mensen te bereiken met het Evangelie. In Ierland hadden we een ontmoeting met enkele Engelse en Ierse baptistenjongeren die op deze wijze actief zijn: de United Beach iVIission. Deze organisatie houdt in diverse kuststeden van Ierland en Engeland evangelisatiekampen. De groep in Tramore (Zuidkust Ierland) telt ongeveer vijftien jonge mensen Op de avond dat wij ze ontmoeten, is er een meeting. Met badgasten, Missioners en bezoekers vanuit de baptistengemeente ter plaatse. Vincent Commans, de leider van het team, neemt het woord. „Laten we beginnen met het zingen van enkele liederen", stelt hij voor. Bundels worden uitgedeeld en onder muzikale begeleiding van accordeon en gitaar wordt gezongen.

Christen
Kort worden de leden van de Beach Mission aan de bezoekers voorgesteld. Dan vraagt Vincent aan John om naar voren te komen en begint een soort vraaggesprek. „John, kun jij ons vertellen hoe lang jij een christen bent?" John: „Ik ben nu zes jaar christen." „En hoe werd jij een christen, John?" Dan vertelt John hoe hij christelijk werd opgevoed, maar dat Christus niet in zijn hart woonde. Op zijn twaalfde jaar werd hij geconfronteerd met de vraag waar hij heen zou gaan als hij zou sterven. „Dat heeft God willen gebruiken om mij tot Hem te trekken."
Nadat John nog meer verteld heeft, wordt er gezongen en houdt Vincent een korte toespraak. Hij leest uit de Bijbel Handelingen 9, waarin Paulus' bekering beschreven staat. „Paulus deinsde niet terug voor de dood van christenmensen. Deze geschiedenis laat zien dat zelfs bij een misdadiger als de York shire Ripper niemand eraan hoeft te twijfelen dat God machtig is om hem of haar te bekeren.
Bewogen spreekt Vincent de bezoekers toe. „Ik hoop dat iedereen die God nog niet kent Hem gaat vertrouwen en zijn leven aan Hem wil toevertrouwen", besluit hij. Na de preek is er koffie en wordt er nog gezongen. Ook vertellen enkele teamleden ons over het werk van de Heere in hun leven. Na de dienst is er voor de medewerkers een gebedsbijeenkomst om te bidden om vrucht op 't werk.
De volgende avond zal in het teken staan van straatevangelisatie. Dit zal plaatsvinden midden op de kermis van Tramore. Tussen een gokhal en een eetgelegenheid wordt een flanelbord opgesteld. Om de aandacht te trekken, worden enkele liederen gezongen. Diverse mensen houden de pas in en blijven kijken. Dan stellen vier van de vrijetijdsevangelisten zich op om te worden ondervraagd door Vincent. „Brian, waarom houd jij van Jezus?" vraagt hij aan een van de vier. „Ik houd van Jezus omdat hij eerst mij heeft liefgehad", klinkt het antwoord. Zo wordt ieder van hen ondervraagd. Geboeid wordt er geluisterd.
Nadat er wat gezongen is, stelt Vincent zich op naast het flanelbord. Hij plakt een datum op het bord: 15 april 1912. „Wat gebeurde er op deze datum? De Titanic verging en honderden mensen kwamen om. Een zwarte dag in de geschiedenis", roept hij. Opnieuw een datum: 6 augustus 1945. Wat gebeurde er op deze dag? Een toeschouwer weet te melden dat op deze dag een atoombom op Hiroshima viel. „Juist, een dag met honderdduizend doden. Een zwarte dag in de geschiedenis." Dan neemt hij de volgende datum: Vrijdag 3.3 na Christus. Niemand weet bij deze dag iets te vertellen. „Deze dag stierf de Heere Jezus aan het kruis", vertelt Vincent. „En juist deze dag staat bekend als Goede Vrijdag." In eenvoudige en vurige woorden vertelt de evangelist wat het kruis van Jezus kan betekenen in het zondige leven van de luisteraars. Hij nodigt de mensen uit een gesprek aan te gaan met de Missioners, herkenbaar aan hun rode shirts. Enkelen nemen een folder aan of raken in gesprek met de teamleden. Die avond wordt het zaad gestrooid. Op hoop van zegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 mei 1997

Terdege | 92 Pagina's

Even langs bij de United Beach Mission

Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 mei 1997

Terdege | 92 Pagina's

PDF Bekijken