Bekijk het origineel

Just between friends

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Just between friends

2 minuten leestijd

Waarschijnlijk heb ik maandag niet veel tijd om achter het toetsenbord te kruipen, zodat ik het nu maar probeer, op zaterdagmorgen. De oudste drie zijn de deur uit en Foppe zit op zijn gemak te telefoneren met zijn ouders (nog voor zijn verjaardag), een gesprek waar hij de hele week al naar uitgezien heeft. Hij heeft goed nieuws te vertellen: ons huis is verkocht, al is het dan onder voorbehoud dat de kopers hun huis verkopen. De eerste (en enige) ge├»nteresseerden, die aanvraag deden om het huis te zien, waren net als wij 11 jaar geleden gelijk weg van het huis. En wat alles nog mooier maakt, is dat het christenen zijn, die hopen een groot gezin te krijgen. De moeder is in verwachting van hun vierde kind en de vader vertegenwoordigt St. Catharines voor de Christian Heritage Party in de komende verkiezingscampagne. Onze buren zijn erg dankbaar voor deze ontwikkelingen, ze waren best een beetje bezorgd. Niet dat wij nou zulke bijzondere buren zijn (ze gaan er beslist op vooruit), maar je went toch aan elkaar en weet watje aan elkaar hebt. Het gezegde "Beter een goede buur dan een verre vriend" is zo waar, maar nog waardevoller is een goede buur die ook nog een echte vriend is. Ik zie er dan ook tegenop om "farewell" te moeten zeggen tegen onze buren. Volgende week belooft een interessante week te worden. De jaarlijkse schoolverkoop op zaterdag, een dia-serie over Roemeni├ź op woensdagavond en de "Women 's Conference " op dinsdag. Het is deze keer gelukkig weer in Ontario en maar anderhalf uur rijden bij Jordan vandaan. Het was een heel georganiseer voor onze "Lydia Guild", die dit jaar de "gastvrouw" is. Maar nu alles in kannen en kruiken is, zien we er allemaal erg naar uit. Ik tref het dat Liesbet op Timothy en Nicholas kan passen. Nu hoefik alleen Leah maar mee te nemen, die nog steeds uit een flesje drinkt. Het is wel eens goedje zo samen te bezinnen op onze rol als vrouw in deze maatschappij. Het gevaar is zo groot dat je kleine kringetje alsmaar kleiner wordt. Op zo'n dag wordt je gestimuleerd om verder te kijken, maar bovenal om met meer verachting Omhoog te kijken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 mei 1997

Terdege | 76 Pagina's

Just between friends

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 mei 1997

Terdege | 76 Pagina's

PDF Bekijken