Bekijk het origineel

Op surveillance

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Op surveillance

3 minuten leestijd

Een mens kan zich hechten aan zijn huisdier. Een niet-huisdierbezitter kan haast niet begrijpen hoeveel een huisdier voor iemand betekent. Mevrouw Jansen heeft twee hondjes. Voor mij van een onbekend merk. Lieve beestjes. Blaffen doen ze eigenlijk niet; ze keffen. Moe Jansen heeft niet veel op deze wereld maar haar hondjes zijn haar alles. Dagelijks gaan ze in bad. Als ze jarig zijn, krijgen ze een strik in de staart. Als vrouw Jansen 's avonds naar bed toe gaat, leggen Mickey en Maggie zich tevreden in het mandje aan haar voeteneind. Zo gaat het iedere dag. Tot die ene dag toen zich een drama afspeelde dat zijn weerga niet kent. Moe Jansen laat Mickey en Maggie uit. Zij gaat met het span de lift in naar boven. Op de zesde etage stapt ze uit de lift en ontmoet daar de buurvrouw. Dat is een tref Buurvrouw is pas oma geworden. Er ontstaat een gezellige kout tussen moe Jansen en buurvrouw. Gezelligheid kent geen tijd. maar Mickey en Maggie \yorden het zat. Buurvrouw houdt tijdens het praten de liftdeur vast. Een moment van onachtzaamheid. Beide dames gaan zo op in de finesses van de pasgeborene dat ze niet zien dat Mickey en Maggie de lift weer in gaan. Moe Jansen houdt de riempjes stevig vast. Dan, buurvrouw gaat haar beide handen gebruiken om de grootte van de baby aan ite geven. Ze laat de liftdeur los en deze valt in het slot. Beneden in de hal heeft een flatbewoner de lift besteld. Een doffe klik en de lift gaat naar beneden. De riempjes zitten echter vast tussen de deur. Tot verbijstering van de twee vrouwen, die het drama zien gebeuren. De lift gaat naar beneden maar Mickey en Maggie blijven hangen en worden tegen de liftkooi aangedrukt. Als de lift hun lijfjes heeft geplet breekt het riempje en beide honden vallen van 6 hoog op het dak van de lift. Via 06-11 komt een zeer alarmerende melding binnen. Samen met Ruud ben ik in een mum van tijd in het flatgebouw. Wij bestellen een liftmonteur om een onderzoek in de liftschacht in te stellen. Op voorhand bestellen wij ook een dierenambulance. Het mag allemaal niet meer baten. Beide hondjes hebben het niet overleefd. Op de politieschool oefende ik reeds een slechtnieuws-gesprek. Ik had mijn eerste gesprek heel anders voorgesteld. Ik heb ook niet veel tijd om me er op voor te bereiden. Het duurt uren voordat ik moe Jansen achterlaat. De huisarts heeft haar iets kalmerends voorgeschreven en bureau slachtofferhulp stuurt een professionele hulpverlener. Vrouw Jansen heeft heel veel tijd nodig gehad om weer een beetje mens te worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juli 1997

Terdege | 84 Pagina's

Op surveillance

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 juli 1997

Terdege | 84 Pagina's

PDF Bekijken