Bekijk het origineel

DTA COROLLA

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

DTA COROLLA

3 minuten leestijd

Nog steeds een sterk punt van alle Daewoo's is hun standaarduitrusting. De Lanos SXi is voorzien van twee airbags, airconditioning, stuurbekrachtiging, mistlampen, elektrisch bedienbare ramen, een elektrisch bedienbare rechterbuitenspiegel, ABS, centrale portiervergrendeling, lichtmetalen velgen en meer. Ook de Toyota Corolla Linea Luna Airco is vrij compleet. Hij is voorzien van bestuurdersairbag, airconditioning, stuurbekrachtiging, mistlampen, elektrisch bedienbare ramen, elektrisch bedienbare spiegels en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. De lichtmetalen velgen, ABS en een passagiersairbag vergen een extra investering.

kfoo Lanos
-I- Prijs + Ruimte + Uitrusting -Weggedrag - Motor - Besturing pS^ISlCorolla + Afwerking + Betrouwbaarheid + Wegligging - Ruimte - Besturing - Inhoud benzinetank

Technische gegevens
rVoordat uw man argeloos met j het schepje aan de slag gaat om ' de veldsalie vakkundig uit te steken, die in uw border een ereplaatsje krijgt, en u met een plastic zak klaar staat om de schoonheid in te laden, is het handig om te weten dat u zich hiermee op het pad der "groene criminaliteit" begeeft. De eerste de beste hommel mag er naar hartelust aan frunniken maar als u hetzelfde doet, tikt de overheid u op de vingers. Veldsalie is namelijk bij de wet beschermd.

Koninklijk besluit
Op grond van artikel 22 van de Natuurbeschermingswet is in 1973 een aantal dier- en plantensoorten beschermd verklaard. Voor wat de flora betreft, is de lijst enige tijd geleden uitgebreid met o.a. muurplanten. Bij koninklijk besluit van 23 mei 1991 is nog maar een mager aantal planten in Nederland beschermd. Onze wilde flora telt ongeveer 1300 "hogere" planten, waarvan plusminus 4 procent beschermd is. Een aantal zeldzaamheden ontbreekt op de lijst. De reden daarvan is dat ze qua uiterlijk weinig spectaculair zijn en niet noden tot plukken. Men laat ze toch wel staan!

Praktijk
Maar wat betekent dit nu concreet in de praktijk voor ons burgers? Letterlijk houdt dit in dat planten (of delen daarvan) die op de lijst voorkomen niet uitgestoken of uitgegraven mogen worden. Evenmin mag men ze plukken of afsnijden. Ook is het verboden om beschermde planten of een deel daarvan (dus ook geen wortels, knollen en zaad) in bezit te hebben of te verhandelen. Uitzonderingen op wetten en regels maken ge- en verboden onduidelijk en ingewikkeld. Zo is een of meer van deze verboden niet van kracht als van overheidswege ontheffing is verleend. Als men de planten zelf kweekt in tuinen of kwekerijen is deze wet niet van toepassing. Tot een plantensoort behoren tevens de ondersoorten en variƫteiten. Daarom gelden de verbodsbepalingen ook voor exemplaren die uit het buitenland komen of die een particulier

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1997

Terdege | 99 Pagina's

DTA COROLLA

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 oktober 1997

Terdege | 99 Pagina's

PDF Bekijken