Bekijk het origineel

Boekennieuws

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boekennieuws

3 minuten leestijd

"In de pubertijd" onder eindred. van dr. J. Stolk;
uitg. J.J. Groen en Zoon, Leeuwarden; 183 blz., ƒ 26,95.

Deel 7 in de serie 'Christelijke Opvoeding' behandelt de opvoeding van kinderen in de puberteitsjaren. Zeker niet de gemakkelijkste periode voor ouders. Zowel principieel als praktisch wordt in dit boek veel aangereikt waarmee zij hun winst kunnen doen.

---
"De liefde van Christus" door William Huntington;
uitg. De Groot Goudriaan, Kampen; 254 bIz., ƒ 45,00
.

Dit boek bevat verzamelde leerredenen van predikant en kolensjouwer William Huntington. Hij was een geboren leidsman, voor wie ds. Philpot hoge achting had. "De liefde van Christus" bevat zeven preken van Huntington. Ze zijn uit het Engels vertaald door mevr. G. H. C. Pas-Donker. Het betreft het eerste deel van een serie Nederlandse vertalingen van Huntingtons leerredenen.

---
"Christendom Onwijs?! 15 wetenschappers over God, geloof en wetenschap'; uitg. Kok Voorhoeve, Kampen; 224 bIz., ƒ 25,00.

Vijftien wetenschappers laten hier hun licht schijnen over de relatie God, geloof en wetenschap. Er worden ingrijpende vragen gesteld: Zijn de harde feiten van de wetenschap wel zo hard als ze lijken te zijn? En: is wetenschap werkelijk onverenigbaar met het geloof in de God van de Bijbel?

---
"Zorg dragen" Naar een christelijke visie op zorg; drs. B.S. Cusveller (redactie); uitg. Buyten & Schipperheyn bv, Amsterdam;
103 blz., ƒ 23,90.

De vragen van dit leven zijn iedereen bekend. Wat wil ik met m'n bestaan? Wie ben ik eigenlijk? Over zulke vragen gaat het boek "Zorg dragen". De werkgroep Christelijke visie op zorg bezint zich hierin op het vraagstuk wat zorg kan betekenen in een tijd waarin zorg lijkt te worden vercommercialiseerd.

---
"Zittende aan de voeten van Jezus", door A.J. Nelis;
uitg. De Groot Goudriaan, Kampen; 186 bIz., ƒ 45,00.

Biografie van de hervormde dorpspredikant ds. IJme Doornveld (1864-1925). Opmerkelijk is de variatie in gemeenten die hij diende. De acht preken die in het boek zijn opgenomen, geven een indruk van zijn bewogen prediking.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 november 1997

Terdege | 108 Pagina's

Boekennieuws

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 november 1997

Terdege | 108 Pagina's

PDF Bekijken