Bekijk het origineel

Contact

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Contact

3 minuten leestijd

Het is een kenmerk van jongeren dat ze vaak veel moeite doen om in contact te komen met leeftijdgenoten van het andere geslacht. Na een haarscherpe analyse kwam ik erachter dat er voor jongeren grofweg twee mogelijkheden zijn. Allereerst de jongerenavonden, die op veel plaatsen georganiseerd worden en vaak beslist de moeite waard zijn. Maar daarnaast doen ook de contactadvertenties mee! Ik lees ze altijd weer met genoegen. Wat mij steeds weer opvalt, is dat zoveel meisjes op zoek zijn naar de ware Jacob, alhoewel ondergetekende Jacob tot zijn geluk reeds gevonden is

\Met enig vermaak las ik deze week een boekwerk uit 1940, waarin het over contactadvertenties ging. De schrijver stoorde zich eraan dat er contact werd gezocht met een vrouw (er was toen kennelijk alleen vraag naar vrouwen) onder het kopje "Vraag en aanbod". „Want onder dien titel staan in een onzer bekendste dagbladen de huwelijksadvertenties vermeld! Echt typeerend! Het verheugt mij te kunnen zeggen, dat er ook bladen zijn, die pertinent weigeren zulke advertenties, ook als zij in verkapten vorm gesteld zijn, op te nemen", aldus de schrijver.

Wat dat betreft zijn we er wel duidelijker op geworden! Zelfs zo, dat de moderne media ingeschakeld worden. Deze week ontving ik een e-mail van een nieuw bedrijfje dat zich toelegt op het rondsturen van gegevens van mogelijke partners. Als er wat voor je bij zit, stuur je dat terug, "t Zou een klap in het gezicht geweest zijn voor de schrijver van het boek uit 1940. Hij had, naar zijn inzicht, een betere oplossing voor de zoekende jongeling: „Hoe? Door langs de straten te speuren naar een lief snuitje? Door de maatschappelijke ranglijst te bestudeeren van de inwoners van de stad of van het dorp, die huwbare dochters hebben? Immers neen! Maar hij ziet rond in den eigen levenskring van vereeniging of vriendenschaar."

Vereniging of vriendenschaar dus. Die jongerenbijeenkomsten zijn zo gek nog niet! Nu is het alleen nog een kwestie van sprekers vinden die het niet erg vinden dat hun boodschap niet altijd op de eerste plaats staat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 juli 2002

Terdege | 87 Pagina's

Contact

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 juli 2002

Terdege | 87 Pagina's

PDF Bekijken