Bekijk het origineel

Welkom!

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Welkom!

3 minuten leestijd

Deze column is speciaal voor de nieuwe lichting eerstejaarsstudenten. Deze en volgende week barsten de ontgroeningsrituelen weer los en dan wacht het wilde, woeste en vrije leven, eerstejaars! De strakke, eenkennige refoteugels kunnen eindelijk gevierd worden. Refo-basisschool, refo-voortgezet onderwijs, is er nog wel iets niet-refo? Welkom! Je nieuwe omgeving is allesbehalve reformatorisch! Een verademing! Of misschien toch...

Ik realiseer me dat het deze keer wel eens een preekcolumn zou kunnen worden. Vergeef me. Preekcolumns zijn saai om te lezen en hebben een voorspelbare afloop. Ik beloof dat dit de eerste en gelijk ook de laatste keer is.

Het allermooiste en tegelijkertijd ook allermoeilijkste aan het student-op-kamers-zijn vond ik om alles zelf te doen. En dat gaat verder dan je kamer inrichten en kiezen watje gaat koken. Het gaat zelfs verder dan de vraag welke krant je gaat lezen. Dat zijn bijzaken. Waar het om gaat, is hoe je ervoor kiest om te leven, eerstejaars! Bid ik meteen de eerste keer in de aula voor het middageten of kijk ik het eerst even aan? Wat zegje? Bidden? Oké, niveau lager Heel laag: Doe ik überhaupt nog iets aan godsdienst? Want misschien zegje wel: 1. Zonder God gaat mijn leven toch ook goed. 2. God is zo vaag voor mij. 3. Ik moet radicaal breken met mijn uitgaanspatroon (als ik tenminste geen huichelaar wil zijn).

Laat ik voor het reformatorische tegenwicht drie andere punten noemen. (Anders is dit vast mijn laatste column.) Komen ze: 1. De Heere is het zo waard om Hem te dienen. 2. Met Hem is je leven voller in de diepste zin van het woord. 3. Je kunt helemaal niet geloven, maar juist Hij wil geloof geven!

Kortom: écht refo-zijn houdt toch meer in dan alleen bijzaken najagen! Om persoonlijk mee te maken! Dat geldt overigens ook voor de rest van het studentenleven. Dat is meer dan preekcolumns schrijven, maar dat zul je ook zelf mee moeten maken. Nogmaals: welkom!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 augustus 2002

Terdege | 96 Pagina's

Welkom!

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 augustus 2002

Terdege | 96 Pagina's

PDF Bekijken