Vers kruidenbrood uit eigen oven
Dit kruidenbrood is erg lekker als tussendoortje of samen met een uitgebreide salade voor een zomerse maaltijd. U kunt er boter of kruidenboter bij serveren. Het is ook erg lekker om het te besprenkelen met wat olijfolie.
Dit heeft u nodig
500 gram bloem
1 zakje gedroogde gist
50 gram boter
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie
pompoenpitten
50 gram uitgelekte gedroogde tomaten in olie
2 deciliter kokend water
1 eetlepel fijngesneden rozemarijn
1 eetlepel fijngesneden marjolein
2 eetlepels fijngesneden basilicum
Werkwijze
- Snijd de uitgelekte, gedroogde tomaten in stukken en doe ze samen met de fijngesneden kruiden in een schaal.
- Giet het kokende water erbij en laat dit 25 minuten trekken.
- Meng in een kom bloem, gist, zout en de boter tot er een los, kruimelig deeg ontstaat.
- Roer door het water met de tomaat en kruiden de olijfolie en het ei. Let erop dat het water lauw is, verwarm het zonodig nog even.
- Schenk het nu beetje bij beetje bij het deeg. Kneed het deeg vijf tot tien minuten en vorm er een rond brood van.
- Leg het op een ingevette bakplaat, dek het af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats een halfuur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bestrijk het brood met wat water en druk er de pompoenpitten in.
- Bak het brood in 50 tot 60 minuten.
- Het brood is gaar als u op de onderzijde op het brood klopt en dan een hol geluid hoort. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 juli 2006
Terdege | 84 Pagina's