Bekijk het origineel

Welkom bij Bomencentrum Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Welkom bij Bomencentrum Nederland

2 minuten leestijd

Sinds kort heet Bomencentrum Nederland ook particulieren en geïnteresseerden van harte welkom op de kwekerij in Baarn. Bent u een liefhebber van mooie of bijzondere bomen, dan bent u hier aan het goede adres. Een wandeling op de kwekerij is beslist aan te raden; u kunt tal van bomen zien, voelen en zelfs ruiken. Het sortiment van Bomencentrum Nederland mag gerust uniek genoemd worden. U treft er bijvoorbeeld een collectie aan van 300 verschillende soorten lei- en vormbomen. Voorts vindt u er vele zeldzame en botanisch interessante soorten. Zoals bloeiende bomen, waaronder een roze acacia (Robinia hispida ‘Rosea’) en een pindakaasboom! (Clerodendrum trichotomum). Ook zijn er bomen met opvallend gekleurde en getekende bladeren, die in de tuin verrassende effecten geven. Bijvoorbeeld rode iep (Ulmus glabra ‘Purpurea’), katsuraboom (Cercidiphyllum japonicum) en de fraaie amberboom (Liquidambar styraciflua ‘Red Star’).
Naast de top vijf van vruchtdragers groeien er tal van imposante bomen die in volwassen stadium te zien zijn. Daardoor krijg je enig idee hoe zo’n volwassen exemplaar in de tuin zou kunnen staan. Een boom op goed geluk kopen is geen optie.
Bomencentrum Nederland staat bekend om de goede voorlichting over standplaats, grondsoort, voedselbehoefte en eventuele snoei. Dit is uiteraard een eerste vereiste om een overwogen beslissing te nemen.
Kortom: de juiste boom op de juiste plaats. In de periode november tot eind april worden bomen gerooid en geleverd, altijd met draadkluit. Niet alleen diverse bomen zijn hier te bewonderen maar ook grote heesters, hoge hagen, rijk bloeiende kuipplanten, bijzondere naaldbomen en decoratieve, in vorm gesnoeide planten. Veel bomen zijn nu getooid met frisgroene blaadjes, reden om eens een kijkje te nemen. Veel plezier.
Adres: Zandheuvelweg 7, 3744 MN Baarn, tel. 035-646.02.00; www.bomencentrumnederland.nl

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 mei 2007

Terdege | 100 Pagina's

Welkom bij Bomencentrum Nederland

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 mei 2007

Terdege | 100 Pagina's

PDF Bekijken