Bekijk het origineel

Werk besparen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Werk besparen

1 minuut leestijd

Heel vaak zijn buxusvakken beplant met rozen. In de praktijk blijkt dat rozen toch vrij veel verzorging nodig hebben. Als, om wat voor reden dan ook, uw werkzaamheden in de tuin beperkt moeten worden, dan is er een goed alternatief.
De hoogte van de buxushagen is doorgaans 40 tot 50 centimeter. Hoog de vakken tussen de buxushagen op met potgrond, tot tien centimeter onder de buxusrand (de bestaande beplanting is natuurlijk eerst verwijderd).
Vervolgens worden de vakken beplant met één soort, bijvoorbeeld lavendel. Voordeel is dat lavendel weinig onderhoud behoeft en dat de fraaie blauwe bloemen boven de vakken uitsteken. Dat staat heel mooi bij het groen van buxus. Bovendien verspreidt lavendel een heerlijke geur. Zowel buxus als lavendel wordt tweemaal per jaar gesnoeid. Snoei in het voorjaar eerst de buxus en vervolgens de lavendel. Aan het einde van de zomer, omstreeks september, volgt de tweede snoeibeurt bij beide planten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 juli 2007

Terdege | 84 Pagina's

Werk besparen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 11 juli 2007

Terdege | 84 Pagina's

PDF Bekijken