Bekijk het origineel

Hortensia als blikvanger

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Hortensia als blikvanger

1 minuut leestijd

Hortensia’s zijn wondermooie planten, die vrijwel altijd voor bewonderende blikken zorgen.
Helaas is er niet in alle gevallen ruimte voor deze plant, die nogal fors kan uitgroeien in de volle grond. Hortensia’s zijn echter ook bij uitstek geschikt om in potten te planten, waardoor ze soms nog mooier tot hun recht komen. Beschikt u over een mooie grote pot, kuip of tuinvaas, zet er dan eens een bloeiende hortensia in.
Gaat het om een blauw bloeiende struik, plant de hortensia dan in potgrond voor rododendrons. In deze licht-zure grond blijven de bloemen blauw.
Hortensia’s staan erom bekend dat ze veel vocht nodig hebben. Niet alleen als ze geplant worden maar ook daarna. Om de paar dagen een gieter water zullen ze zeer op prijs stellen.
Als de pot of vaas niet winterhard is, moet deze tijdens de vorst in een schuur of garage gestald worden. Maar u kunt de plant voor de vorst invalt ook in de tuin planten en de pot/vaas opbergen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 augustus 2007

Terdege | 84 Pagina's

Hortensia als blikvanger

Bekijk de hele uitgave van woensdag 8 augustus 2007

Terdege | 84 Pagina's

PDF Bekijken