Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Weetjes

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Weetjes

1 minuut leestijd Arcering uitzetten

• Aubergines zijn afkomstig uit zonnige, warme landen. Ze worden in ons land in kassen gekweekt. Daardoor zijn aubergines vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar.
• De vrucht is rijp wanneer zij bij een lichte vingerdruk meegeeft. Onrijpe vruchten moeten narijpen bij kamertemperatuur.
• Aubergine heeft geen uitgesproken smaak maar ontwikkelt bij het bakken en stoven een typisch aroma. In combinatie met krachtige kruiden komt de smaak van aubergine het best tot zijn recht.
• Te gebruiken zijn onder meer basilicum, knoflook, laurier, oregano, tijm, uien, verse peterselie en vooral ook citroensap.
• Vooraf worden de schijven of blokjes bestrooid met zout en besprenkeld met citroensap. Laat dit een halfuur intrekken, spoel ze daarna met koud water af en dep de schijven droog.
• Vervolgens kunt u de aubergine bakken, grillen of smoren.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 april 2010

Terdege | 100 Pagina's

Weetjes

Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 april 2010

Terdege | 100 Pagina's