Weetjes
• Aubergines zijn afkomstig uit zonnige, warme landen. Ze worden in ons land in kassen gekweekt. Daardoor zijn aubergines vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar.
• De vrucht is rijp wanneer zij bij een lichte vingerdruk meegeeft. Onrijpe vruchten moeten narijpen bij kamertemperatuur.
• Aubergine heeft geen uitgesproken smaak maar ontwikkelt bij het bakken en stoven een typisch aroma. In combinatie met krachtige kruiden komt de smaak van aubergine het best tot zijn recht.
• Te gebruiken zijn onder meer basilicum, knoflook, laurier, oregano, tijm, uien, verse peterselie en vooral ook citroensap.
• Vooraf worden de schijven of blokjes bestrooid met zout en besprenkeld met citroensap. Laat dit een halfuur intrekken, spoel ze daarna met koud water af en dep de schijven droog.
• Vervolgens kunt u de aubergine bakken, grillen of smoren.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 april 2010
Terdege | 100 Pagina's