Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Oesterzwammen uit de oven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oesterzwammen uit de oven

In de keuken

2 minuten leestijd

In de natuur groeien oesterzwammen op oude boomstronken en boomstammen, maar ze worden in ons land ook op stro geteeld. De oesterzwam is een lekkere paddenstoel die op veel manieren bereid kan worden. Hij bevat vitamine C, B-caroteen en veel ijzer.

Bij aankoop mogen de hoeden niet groter zijn dan 10 centimeter in doorsnede, want anders zijn ze taai. Iets om in de gaten te houden als u losse oesterzwammen op de markt koopt. Een voordeel van de oesterzwam is dat hij tijdens de bereiding niet slinkt. Ook kunt u hem in de koelkast een paar dagen langer bewaren dan champignons, mits u gaatjes in de verpakkingsfolie maakt.

Benodigdheden voor vier personen:
- 500 gram oesterzwammen
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
- beetje citroensap
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- zout
- peper uit de molen

Bereiding:
- Maak de oesterzwammen schoon met een vochtig doekje en verwijder de steel.
- Leg de oesterzwammen in een beboterde vuurvaste schaal. U kunt zelf kiezen of u ze geheel of in reepjes bakt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vermeng de olie met de peterselie, de bieslook, citroensap en de knoflook.
- Verdeel het mengsel over de zwammen en bak ze ongeveer vijftien minuten in de oven.
- Bestrooi de oesterzwammen voor het opdienen licht met peper en zout.

Dit gerecht is lekker met sperzieboontjes en gekookte aardappels of pasta.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 januari 2011

Terdege | 84 Pagina's

Oesterzwammen uit de oven

Bekijk de hele uitgave van woensdag 5 januari 2011

Terdege | 84 Pagina's

PDF Bekijken