Bekijk het origineel

Zo zaai je kruiden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zo zaai je kruiden

2 minuten leestijd

Kook je graag met kruiden, dan kun je ze ook zelf zaaien in plaats van ze te kopen. Een zakje zaad levert tientallen plantjes op en is dus stukken voordeliger dan kant-en-klaar gekocht kruiden. Bovendien heb je dan een leuk cadeautje bij de hand voor een vriendin of familielid.
- Doe verse potgrond in een bak of kistje met gaatjes voor de afwatering en maak de grond vochtig met de plantenspuit.
- Zaai de zaden heel dun op rijtjes, net als op de foto, en druk de zaden met vlakke hand licht aan.
- Schrijf op een houten wasknijper de naam van het kruid en zet het zakje vast met de wasknijper, dan is het duidelijk om welk kruid het gaat.
- Zodra de planten ongeveer 4 centimeter hoog zijn, kunnen ze verspeend worden.

Blauwe druifjes herplanten

Een pot met blauwe druifjes op het terras staat zo gezellig. Maar er komt een dag dat het mooie eraf is. Gebruik de uitgebloeide bolletjes om ze in de tuin te planten. Verwijder de pot en trek de bolletjes voorzichtig van elkaar, maar laat het loof eraan zitten. Plant de bolletjes per drie of vijf in de volle grond op plekken waar ze volgend voorjaar in het zicht staan. Geef ze na het planten water.

(Zie het hoofdstukje “Verspenen”).

Steun voor jonge plantjes

Het is nu nog te vroeg en te koud om jonge Oost-Indische kers buiten uit te planten. Voorzie de planten, na het verspenen, van een stokje en bevestig ze daar voorzichtig aan, zodat ze houvast hebben. Ze kunnen dan nog een tijdje doorgroeien, tot ze na half mei buiten worden uitgeplant.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 maart 2011

Terdege | 92 Pagina's

Zo zaai je kruiden

Bekijk de hele uitgave van woensdag 16 maart 2011

Terdege | 92 Pagina's

PDF Bekijken