Champignonsoep
In deze soep zijn kastanjechampignons verwerkt, die voor een pittig aroma zorgen. Lekker als tussendoortje of als voorgerecht.
Ingrediënten(voor 2 personen)
kleine ui
250 gram kastanjechampignons
beetje olijfolie
½ liter kippebouillon (van een blokje)
1 flesje koksroom van AH (2 dl)
zout en peper
1 eetlepel peterselie
Bereiding
Hak de ui fijn en snijd enkele champignons in plakjes en de rest in stukjes.
Verhit de olie in een kookpan en bak de ui.
Voeg de stukjes champignons toe als de ui glazig is.
Doe na 2 minuten de bouillon erbij.
Breng alles aan de kook. Vijf minuten zachtjes laten doorkoken.
Pureer de soep in de pan met een staafmixer.
Voeg de room (goed schudden) en plakjes champignons toe en breng de soep al roerende opnieuw aan de kook, zodat de koksroom kan binden.
Voeg eventueel zout en peper toe en garneer met peterselie.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 14 september 2011
Terdege | 108 Pagina's