Spinazietaart uit de oven
In de keuken
Deze hartige spinazietaart is erg lekker als je hem gloeiend uit de oven haalt. Hij kan heel goed een dag van tevoren gemaakt worden. Invriezen is ook een optie.
Ingrediënten:
(voor 4 tot 6 personen)
• 1500 gram gewassen spinazie
• 6 plakjes bladerdeeg
• 4 zachtgekookte en gepelde eieren
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 7 afgestreken eetlepels geraspte oude kaas
• 125 ml slagroom
• 175 ml volle melk
• 3 eieren
• 1 theelepel kerriepoeder
• eigeel van 1 ei
• zout, peper
Bereiding:
• Kook de spinazie kort en laat hem goed uitlekken. Desnoods met iets zwaars erop.
• Rol het bladerdeeg uit en verwarm de oven voor op 180 graden.
• Vet de taartvorm in (22 cm doorsnee) en bekleed deze met het bladerdeeg. Houd wat deeg apart om straks over de vulling te draperen.
• Doe de helft van de spinazie in de vorm en leg de gekookte eieren erop.
• Fruit de uien en knoflook en strooi die over de eieren.
• Verdeel nu de rest van de spina zie in de taartvorm en strooi de kaas erover.
• Klop de slagroom, melk, eieren, kerrie, zout en peper goed los en schenk het mengsel over de vulling.
• Vouw de rest van het bladerdeeg over de spinazie. Besmeer de randjes met eigeel en garneer de taart met plakjes tomaat.
• Bak de taart ongeveer 55 minuten in de oven.
Tip:
Je kunt de spinazie ook een paar uur van tevoren koken en laten uitlekken.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van woensdag 28 maart 2012
Terdege | 108 Pagina's