Bekijk het origineel

Tuinkalender mei

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tuinkalender mei

2 minuten leestijd

• Verwijder uitgebloeide bloemen of knip uitgebloeide stelen af. De bloei duurt dan langer en bij een aantal soorten, waaronder Nepeta, herhaalt de bloei zich.• Na de ijsheiligen (half mei) is de kans op nachtvorst geweken. Nu kunnen alle bloembakken en hangmanden met éénjarige perk- en zomerbloemen beplant worden. Voor een zonnige plek zijn onder meer geschikt: Geranium, Lobelia, Petunia, Bidens, Brachicome, Verbena en Oost-Indische kers. Voor plaatsen met halfschaduw en diepe schaduw onder meer Fuchsia, Vlijtig Liesje, Viooltje en Hangbegonia.• Dahlia’s kunnen nu in de tuin worden geplant. Maak de grond goed los, plant de knol volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en markeer de plek. Dahlia’s kunnen ook in potten geplant worden. Gebruik dan potten en bakken met gaatjes onder in, voor de afwatering. Zet de pot op een zonnige plaats op het terras of bij de voordeur en geef regelmatig water. Ook direct na het planten moeten ze water krijgen.• Dit is de tijd dat salamanders aan de wandel gaan om te paren. Leg ze geen strobreed in de weg want deze mooie beestjes zie je niet dagelijks in de tuin.• Pioenen bloeien meestal met grote, zware bloemen die bij wind en regen kunnen knakken. Steun alle bloeiende takken daarom met een stevige stok, zodat de elementen geen vat krijgen op de mooie bloemen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 mei 2012

Terdege | 100 Pagina's

Tuinkalender mei

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 mei 2012

Terdege | 100 Pagina's

PDF Bekijken