Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Saladevariaties

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Saladevariaties

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Kropsla en komkommer zijn ingehaald door andere (blad)groenten die een smakelijke aanvulling vormen in salades. Met ingrediënten als exotische vruchten, kruiden, vis, garnalen, vlees, gevogelte en zelfs fruit en kaas kun je eindeloos combineren. Je maakt er een maaltijdsalade van door er pasta, gebakken krieltjes of rijst bij te serveren.

Garnalensalade in een glaasje
Dit is een feestelijke salade, heel geschikt als voorafje. Annemiek Gast bedacht het recept.

Ingrediënten:
• 1 avocado
• 1 pakje garnalen (supermarkt)
• 1 appel (Granny Smith)
• beetje limoensap tegen het verkleuren van de appel
• olijfonaise
• paar stengels bieslook met bloem

Werkwijze:
• Schil de avocado en snijd hem in kleine stukjes.
• Schil de appel, snijd deze in kleine stukjes en bedruppel ze met limoen.
• Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.
• Doe de ingrediënten in een kom en voeg de garnalen en de olijfonaise toe, en eventueel zout en peper.
• Schep alles voorzichtig door elkaar en doe de salade in de glaasjes.
• Steek tot slot een stengel bieslook en een lepeltje in elk glas.


Salade met Paksoi
Maak eens een salade met Paksoi, dat een frisse en kruidige smaak heeft. Serveer bij deze salade koude kip of gerookte forel. Met gebakken aardappels of krieltjes erbij hebt u een smakelijke maaltijd.

Ingrediënten (4 personen):
• 1 krop Paksoi • diverse andere slasoorten, waaronder Lollo Rosso
• 3 rode uien in ringen
• 4 tomaten of 10 kerstomaatjes in schijfjes
• zonnebloemolie
• fijngesneden bieslook
• grof gemalen zeezout en peper uit de molen


Snackkomkommer
Min of meer nieuw op de markt zijn snackkomkommers. Een frisse en gezonde afwisseling als uw kinderen van hartig houden.

Werkwijze:
• Snijd de komkommers in verschillende ‘hapbare’ maten. Leg er een takje rozemarijn bij, wat tijm en voor de kleur een tomaat.
• Neem voor de dipsaus 1 kop yoghurt en 1 kop mayonaise en doe dit samen in een kom.
• Prak er een hardgekookt ei door, wat fijngesnipperde bieslook en 2 theelepels ketchup. Deze dipsaus valt vast wel in de smaak.


Vegetarische maaltijdsalade

Eet als lunch een vegetarische, fruitige maal-tijdsalade met ei. Lekker met stokbrood erbij!

Ingrediënten (4 personen):
• 3 stengels selderij (in plakjes)
• geblancheerde peultjes (een handje vol)
• klein blikje doperwtjes
• krop sla
• 1 ui in ringen
• witte druiven, eventueel gehalveerd en ontpit
• schaaltje bosbessen
• 4 hardgekookte eieren, in plakjes

Kropsla en komkommer zijn ingehaald door andere (blad)groenten die een smakelijke aanvulling vormen in salades. Met ingrediënten als exotische vruchten, kruiden, vis, garnalen, vlees, gevogelte en zelfs fruit en kaas kun je eindeloos combineren. Je maakt er een maaltijdsalade van door er pasta, gebakken krieltjes of rijst bij te serveren.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 september 2013

Terdege | 124 Pagina's

Saladevariaties

Bekijk de hele uitgave van woensdag 25 september 2013

Terdege | 124 Pagina's