Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Gehakt-pompoensaus in wraps of met rijst

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Gehakt-pompoensaus in wraps of met rijst

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Een eenvoudig recept voor wanneer u flink wat gasten van eten mag voorzien. U kunt de saus eventueel een dag van tevoren maken.

INGREDIËNTEN (12-15 PERSONEN):
* 2 flespompoenen * 4 grote uien * 4 tenen knoflook * scheutje zonnebloemolie * 1 kilo rundergehakt * 2 el sambal (verminderen of weglaten als u niet van pittig houdt) * 1 el kaneel * ½ tl chilipoeder * 1 tl cayennepeper * 4 pakjes gezeefde tomaten * zout naar smaak * circa 3 el verse gehakte munt * circa 3 el verse gehakte peterselie * verse koriander naar smaak * 1 mango in stukjes

BEREIDING:
*  Was de pompoenen, snijd ze doormidden en haal de pitten eruit.
*  Snijd de pompoenen in blokjes. (Ze hoeven niet geschild te worden.)
*  Snipper de uien. Hak de knoflook fijn.
*  Fruit de ui en knofl ook in een scheutje zonnebloemolie in een grote pan.
*  Voeg het gehakt toe en rul het. Doe er de sambal, kaneel, chilipoeder en cayennepeper bij.
*  Voeg de pompoenblokjes toe en laat alles even bakken.
*  Giet de gezeefde tomaten erbij en laat alles circa 30 minuten pruttelen, totdat de pompoen gaar is.
*  Maak de saus af met zout naar smaak.
*  Voeg als laatste de verse kruiden en de mangostukjes toe.


Tafel vol
Misschien heeft u een groot gezin en bent u het gewend om voor veel mensen te koken. Voor wie dat niet gewend is, kost het nog weleens hoofdbrekens om invulling te geven aan een maaltijd met veel gasten.
Dit is een heerlijk, eenvoudig recept voor zo’n gelegenheid. Ik vond het op de blog van Martine van “Echt eten, puur koken” en ik heb het met haar toestemming overgenomen.
De ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar en niet heel duur. De saus kan ook prima een dag (of langer) van tevoren worden klaargemaakt. Dan hoeft u deze alleen maar even op te warmen op de dag van de maaltijd en kunt u uw aandacht bij uw gasten houden.
Wie niet voor een groot gezelschap hoeft te koken, maakt het recept en vriest het in porties in. Echt handig om op voorraad te hebben!
Wij aten de saus als vulling in wraps en hadden er veldsla bij. Maar ijsbergsla en/of komkommer smaakt ook heerlijk fris.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 mei 2017

Terdege | 108 Pagina's

Gehakt-pompoensaus in wraps of met rijst

Bekijk de hele uitgave van woensdag 3 mei 2017

Terdege | 108 Pagina's