Bekijk het origineel

Familiebedrijf #2

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Familiebedrijf #2

2 minuten leestijd

„Niet papierloos”

Arjan Verloop (45), directeur van Verloop drukkerij in Alblasserdam: „Mijn opa heeft de drukkerij opgericht in 1921, in de crisisjaren. In de beginjaren bestond het werk vooral uit het drukken van visitekaartjes, briefpapier, uitnodigingskaarten en ander plaatselijk drukwerk. Het ging toen volgens de oude boekdruktechniek, met loden letters. Zeer arbeidsintensief allemaal.

Sindsdien is er veel veranderd. Vooral vanaf de jaren 70. Toen kwam er een andere druktechniek, het offsetdrukken op basis van water en inkt. De laatste twintig jaar heeft de digitalisering het werk in de drukkerij sterk veranderd.

Ik ben zelf als 12-jarig jongetje in de vakanties bij het bedrijf begonnen. Dan deed ik inpakwerkzaamheden of schoonmaakwerk. Toen ik 16 was, vroeg mijn vader of ik na mijn opleiding in het bedrijf wilde komen werken.

In 2012 is mijn vader overleden. Hij heeft samen met zijn broer Piet jarenlang leiding gegeven aan het bedrijf. Zelf werk ik nu 25 jaar bij het bedrijf en heb diverse functies doorlopen. Er is ook de achterliggende jaren veel veranderd. Het zwaartepunt ligt nu op het vormgeven en drukken van tijdschriften en communicatiedrukwerk. Ook zijn we begonnen met een distributiecentrum voor het sealen van tijdschriften..

Ons bedrijf telt momenteel zo’n veertig medewerker: drukkers en nabewerkers, maar ook vormgevers en personeel met een ict- en communicatie-achtergrond.

Of er een vierde generatie aan het roer komt te staan, weet ik niet. Onze zoon van 17 heeft belangstelling voor het bedrijf. Mogelijk dat hij na zijn studie in het bedrijf komt werken.

We bestaan nu bijna 100 jaar. Hoe het bedrijf er over 25 jaar uit zal zien, durf ik niet te zeggen. De manier van communiceren verschuift nog steeds. Maar ik geloof niet dat we naar een papierloze maatschappij gaan. Ik zie in elk geval zeker nog toekomst voor Verloop drukkerij, als we maar blijven inspelen op de ontwikkelingen die op ons afkomen. Dit alles in afhankelijk van de zegen van de Heere. Zo hebben de vorige twee generaties gewerkt. In deze lijn proberen we verder te gaan.”

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 2018

Terdege | 100 Pagina's

Familiebedrijf #2

Bekijk de hele uitgave van woensdag 31 oktober 2018

Terdege | 100 Pagina's

PDF Bekijken