Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Crackers met tomaat en basilicum

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Crackers met tomaat en basilicum

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Wat geeft het meestal veel voldoening als je iets zélf maakt. Ook crackers kun je zelf bakken. Maak ze in de smaak tomaat-basilicum, of probeer eens iets heel anders. Er zijn mogelijkheden te over.

Ingrediënten

* 150 g tarwebloem * 100 g tarwemeel * ½ tl zout * 3 el olijfolie * 140 ml water * zongedroogde tomaten * verse basilicum

Bereiding

* Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

* Snijd of knip de gedroogde tomaten in heel kleine stukjes. U heeft ongeveer 3 eetlepels stukjes nodig.

* Knip blaadjes basilicum in kleine stukjes of reepjes. Ook hiervan gebruikt u ongeveer 3 eetlepels.

* Meng de bloem, het meel en het zout door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed alles kort tot een deegbal. Stop met kneden zodra alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.

* Rol het deeg uit tot een heel dunne, rechthoekige lap. Dit gaat het gemakkelijkst tussen twee vellen bakpapier.

* Leg de deeglap op het bakpapier op de bakplaat.

* Snijd met de botte kant van een mes de lap in rechthoekjes, maar zorg dat de deeglap niet helemaal doorgesneden wordt: vorm breuklijnen. Prik elk rechthoekje een aantal malen in met een vork.

* Strooi wat grof zeezout over de deeglap en bak de crackers in ongeveer 20 minuten krokant.

* Zodra ze zijn afgekoeld, kunnen ze losgemaakt worden op de breuklijnen.


Zelf doen

TEUNIE LUIJK

Ooit schreef ik een boek: “Dat doen we zelf wel!” Ik houd ervan om zo veel mogelijk zelf te doen: groenten snijden, kaas raspen, brood bakken, kleding repareren. Maar zelf crackers bakken? Dat had ik nog nooit gedaan. Tijd om daar verandering in te brengen.

Het deeg maken is een fluitje van een cent. Het is bijna hetzelfde deeg als dat van wraps. Alleen doe je daar bakpoeder door en in dit deeg niet. Het belangrijkste bleek het uitrollen. De eerste twee keren dat ik de crackertjes maakte, bleek de deeglap te dik. Dan krijg je de crackers niet krokant.

Maar al doende leert men. De derde keer is het gelukt: lekker knapperige crackers. Rol dus een écht dunne deeglap. De crackers zijn naturel lekker, maar experimenteren met smaken kan ook. Wij vonden tomaat-basilicum heerlijk. Probeer ook eens komijnzaad, rozemarijnnaaldjes of Italiaanse kruiden

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 januari 2019

Terdege | 116 Pagina's

Crackers met tomaat en basilicum

Bekijk de hele uitgave van woensdag 9 januari 2019

Terdege | 116 Pagina's