Bekijk het origineel

INGEZONDEN.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

INGEZONDEN.

2 minuten leestijd

Geachte Redactie,

In Uw nummer van 25 November 1927 zegt prof. dr. H. Visscher, dat ik reeds „vooraf aangekondigd" heb, „hoe ongunstig" het „eigen zelfstandig oordeel" van prof. Hepp wezen zou over prof. Visscher's boek „Het Paradijsprobleem", en dat, „toen het boek n o g i n 't geheel niet verschenen en dus n\0; g niet bekend wa s".

Het is mij niet duidelijk. Ik heb met prof. Hepp geen woord gewisseld over eenig nog niet verschenen boek. Ik heb ook zelf me geen oordeel aangematigd over eenig nog niet verschenen boek.

Ik heb alleen dit gedaan ; in „De Bazuin" van 12 Augustus 1927 heb ik bezwaar er tegen gemaakt, dat (blijkbaar) de uitgevers van het boek een proleptische, zeer nadrukkelijk aanbevelende recensie van het boek van prof. Visscher gaven en dat verschillende gereformeerde bladen zoo maar die recensie der uitgevers overnamen, zonder te bedenken, dat recenseeren het werk der uitgevers niet is, èn, dat plaatsing van aanbevehngen „als het boek nog in 't geheel niet verschenen is en dus nog niet bekend is" niet aanbevelenswaardig is ; men moet toch met de m o g e 1 ij k h ei d rekenen, dat prof. Visscher anders denkt, dan de redacteuren der bladen, die op verzoek van zijn uit-gevers al van te voren aankondigen: het werk is volmaakt in orde.

Me dunkt, ik heb juist in de lijn van prof. Visscher geschreven : een waarschuwing tegen beoordeelingen, eer het werk verschenen is. En kan prof. Visscher het mij kwalijk nemen, dat ik reken met de m o g e-1 ij k h e i d, dat zijn gedachten anders zijn dan die van auteurs in de Gereformeerde Kerken? Maar zijn eigen perswerk bewijst, dat h ij zelf herhaaldelijk uitsprak : dit is geen mogelijkheid, maar werkelijkheid.

Mijn zonde is me niet duidelijk. Met beleefden dank voor de plaatsing.

Hoogachtend, Uw dw.,

K. SCHILDER.

Oesfstgeest, 25 November 1927.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 december 1927

De Waarheidsvriend | 4 Pagina's

INGEZONDEN.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 december 1927

De Waarheidsvriend | 4 Pagina's

PDF Bekijken