Bekijk het origineel

Kerknieuws

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kerknieuws

3 minuten leestijd

NED. HERV. KERK

Beroepen: te Voorthuizen, J. D. van Roest, voorheen zendingspredikant, wonende te Hardinxveld-Giessendam — te Nieuwveen, J. Kaai, kand. te Amsterdam — te Nieuwerkerk, J. Boogaard te Woerden — te Onstwedde (toez.), W.'Verboom te Benschop — te Ederveen, J. D. van Roest, voorheen zendingspredikant, wonende te Hardinxveld-Giessendam.

Bedankt: voor Hoorn, C. F. J. Antonides te Terborg.

Beroepbaar: J. Kaai, Ernst Staesstraat 50" te Amsterdam

OUDE-TONGE

Na een verblijf van bijna vijf jaren nam ds. W. van Gorsel zondag 23 juli afscheid van zijn eerste gemeente Oude-Tonge. Afgevaardigden van bijna alle kerkeraden vem Goeree-Overflakkee woonden deze dienst bij alsmede verschillende ringcollega's, burgemeester en wethouders van Oostflakkee, kerkeraad van de Geref. Gemeente. Ook de kerkeraad van Sirjansland op Schouwen-Duiveland was aanwezig. De kerk was overvol, zelfs in het koor waren stoelen bezet. Ds. Van Gorsel bediende het Woord uit 1 Cor. 3 : 7—8. Zo is dan noch hij die plant iets, noch hij die natmaakt, maar God die de wasdom geeft. En die plant en die nat maakt zijn één, maar een iegelijk zal zijn loon ontvangen naar zijn arbeid.

Het werk op Gods akker werd onderverdeeld in een viertal gedachten. Onaanzienlijk werk. Onbeduidend werk. Onmisbare zegen. Onverdiend loon. Deze tekst ontleend aan de landbouw werd door de apostel Paulus gebruikt in zijn brief aan de Corinthiërs. De een hechte meer waarde aan Paulus, de ander aan ApoUos, een derde aan Cefas. Maar, schrijft Paulus, wij zijn van Christus. Landbouwwerk en planten moet vaak knielend en bukkend worden gedaan. Treffend beeld ook voor predikant en ambtsdragers om de wasdom te verwachten van de grote Landman. Zo bezig te zijn in Zijn dienst. Dan geeft de Heere rijke beloften en blijft de wasdom en de zegen niet uit. Dat mocht ook de scheidende predikant ondervinden. Niet de dienaars, maar God alleen komt de ere toe. Na dankgebed waarin de gemeente werd opgedragen aan de troon der genade werden verschillende personep en instanties door ds. Van Gorsel toegesproken. Allen werden Gods hulp en bijstand toegebeden. Op verzoek van de scheidende predikant werd alleen namens de kerkeraad en commissie van beheer en gemeente het woord gevoerd door ouderling J. Sprong die ds. Van Gorsel toesprak en gewaagde van de zegen die was ontvangen onder de bediening van het Woord de afgelopen vijf jaren en wenste ds. en mevr. Vein Gorsel toe dat ook zij Gods zegen in hun nieuwe gemeente Ridderkerk mogen ontvangen. De gemeente zong hierop ds. Van Gorsel toe Ps. 119 vers 9 gewijzigd.

Na het zingen van Ps. 72 vers 10 werd staande door alle aanwezigen gezongen het laatste vers, omdat Zijn naam eeuwig de eer moet ontvangen.

Voor de laatste maal legde ds. Van Gorsel als herder en leraar de zegen op de gemeente van Oude-Tonge. Een indrukwekkjde dienst was ten einden.

ROTTERDAM-ZUID

10 aug. Zomeravondlezing

De tweede lezing in de serie van vier zomeravondlezingen over 'Het geloof', zal op woensdag 16 aug. D.V. worden gehouden door ds. H. Veldhuizen van Wapenveld. Het onderwerp van deze lezing is: 'De Openbare Belijdenis'. De lezingen worden gehouden in de Maranathakerk, Hillevliet 112—116, alhier. Aanvang 8 uur n.m.

Het kerkgebouw is te bereiken met tramlijn 2 (evt. in aansluiting op de metro), en de buslijnen 66 en 77. Alle belangstellenden hartelijk welkom!

GENE

D.V. woensdag 16 augustus a.s. zal de jaarlijkse zendingsmiddag weer te Oene worden gehouden. Aanvang 1.30 uur.

Sprekers zullen zijn: (opening) ds. J. T. Doomebal te Oene

ds. H. Visser te Bameveld ds. J. J. W. Mouthaan te Wilsum

ds. J. Catsburg te Katwijk aan Zee.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 1972

De Waarheidsvriend | 8 Pagina's

Kerknieuws

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 augustus 1972

De Waarheidsvriend | 8 Pagina's

PDF Bekijken