Bekijk het origineel

Twee jubilea

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Twee jubilea

3 minuten leestijd

We kunnen niet aan elk jubileum uitvoerig aandacht geven. Toch willen we ditmaal graag in onze kolommen twee predikanten, die vorige week een 40-jarig en een 50-jarig ambtsjubileum vierden, hart; elijk gelukwensen.

Ds. J. V. d. Heuvel te Waddinxveen, voorzitter van onze Hervormde Bond voor Inwendige Zending, mocht de dag gedenken, dat hij veertig jaar geleden te Poortvliet in de bediening des Woords werd gesteld. Hij mocht vervolgens de gemeenten van Gameren, Schoonhoven, Ede en Waddinxveen dienen.

We bidden hem nog menig jaar toe, waarin hij dienstbaar mag zijn in de dienst van Zijn Zender. Hij zal binnenkort met emeritaat gaan maar de gaven van wijsheid in het Woord en de uitleg van de Schrift moge hij nog menig jaar in de prediking gebruiken. En verder hopen wij dat hij ook in het voorzitterschap van de IZB nog menig jaar zijn gaven en talenten besteden mag ten dienste van een volk dat wankelt ten dode, een volk waaronder de IZB een hoge roeping heeft.

Ds. D. J. V. Dijk-de andere jubilaris-weet óók wat het betekent te mogen staan in de dienst des Heeren en we denken dan wel allereerst aan de arbeid, die hij verrichtte onder de verre naaste. De zending was zijn leven. Geldt voor het leven van bepaalde mensen: zijn of haar leven was werken, van ds. van Dijk geldt: zijn leven was zending.

Dat mocht ook blijken uit wat hij zei op de jubileumbijeenkomst in Woudenberg. De zending had en heeft zijn hart. Ooit zei hij me - ik was nog student - wie wil er zijn léven voor de zending geven? Hij mocht dat'zeggen, want hij gaf er het grootste deel van zijn jaren in de dienst des Heeren aan, van 1927-1951. Daarna mocht hij nog werken in St. Annaland, Nieuwerkerk a. d. IJssel en Eemnes Binnen. Maar ik denk dat hij toch altijd wel met een beetje heimwee bleef denken aan de gordel van smaragd, en wel speciaal 'zijn' Torajaland. Dat de burgemeester van Rante Pao op de receptie was is typerend.

Beide predikanten - met hun vrouwen, die immers de stuwende krachten op de achtergrond zijn - wensen we Gods zegen toe in de tijd die God hen nog geeft te arbeiden. Bij deze wensen betrekken we de IZB en de GZB, die in de verkondiging dichtbij en veraf, veraf en dichtbij elkaar de hand mogen reiken. In beide gevallen gaat het om zending. Moge God in de dienst der zending, t.w. in de bestuurswerkzaamheden van IZB en en GZB, deze beide broeders nog met zegen doen werken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 september 1977

De Waarheidsvriend | 12 Pagina's

Twee jubilea

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 september 1977

De Waarheidsvriend | 12 Pagina's

PDF Bekijken