Bekijk het origineel

Aankondigingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aankondigingen

2 minuten leestijd

Cock Grandia, Op handen gedragen, uitgave De Banier, Utrecht, 48 pag., ƒ 12, 75. 'Gedachten over spreekwoorden en gezegden uit de Bijbel', een dagboekje aan de hand van concrete bijbelteksten.

Ada Schouten-Verrips, Wolken, uitgave De Banier, Utrecht, 72 pag., ƒ 12, 50.

'Een meervoudig gehandicapte in het gezin'; zorgenkind van Harmen en Heleen: hij kan niet lopen en praten. Eerder als columns geplaatst in het R.D.

William Huntington, De bank des geloofs, uitgave De Banier, Utrecht, 209 pag., ƒ 28, 50. 'God de kassier der armen', het verhaal over 'de vele ontberingen die Huntington leed, hoe hij in zonde viel en over alle daaruit voortvloeiende moeiten en ellende'. Huntington (1745-1813) was predikant in Engeland. Opnieuw uit het Engels vertaald door mevr. P. M. van Overbeeke. 'De Banier dagboekkalender 1999', uitgave De Banier, Utrecht, ƒ 17, 95.

De dagboekkalender, met naast de meditaties korte verhalen en gedichten. De naam van de auteur(s) van de meditaties wordt niet vermeld. Jan Jongepier, Toegang tot het orgel, uitgave De Banier, Utrecht, 243 pag., ƒ 59, 50.

De bekende organist van de Grote-of Jacobijnenkerk te Leeuwarden probeert in dit lijvige boek 'het oer-oude en gecompliceerde muziekinstrument orgel toegankelijk te maken voor iedereen'. Behalve over de uiterlijke verschijningen van het orgel (vele foto's!) gaat het ook om de samenhang van de delen en de werking van balgen, windladen, klavieren en mechanieken. Een boek voor de ware orgelliefhebber. Samuel Prime, De kracht van het gebed, uitgave De Banier, Utrecht, 267 pag., ƒ 49, 75. 'Het reveil in New York in 1858.' De auteur was getuige van de opwekking, die zich van 1857 tot 1859 in New York voltrok en grote invloed had 'op beide kanten van de oceaan'. De ondertitel luidt: 'Aangetoond in de heerlijke betoningen van goddelijke genade in de Fultonskerk, in andere samenkomsten in New York en elders in 1857 en 1858'.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 november 1998

De Waarheidsvriend | 16 Pagina's

Aankondigingen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 12 november 1998

De Waarheidsvriend | 16 Pagina's

PDF Bekijken