Bekijk het origineel

Koninginnedag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Koninginnedag

2 minuten leestijd

We feliciteren H.M. Koningin Beatrix nu ze samen met haar moeder H.K.H. Prinses Juliana haar verjaardag mag vieren. Wij bidden haar wijsheid en zegen van God toe in haar verantwoordelijke taak voor land en volk.

Deze Koninginnedag valt in een periode, waarin ons land door een diepe crisis gaat. Het bezoek van het koninklijk gezin aan Drenthe is al afgelast vanwege de MKZ-crisis. In ieder geval ligt er een schaduw over deze dag vanwege de crisis in de landbouw.

We willen hier verder niet ongenoemd laten dat ons land nog door een andere cirsis gaat, namelijk die van ont-waarding van het menselijke (en dierlijke) leven. We leven in een constitutionele monarchie. Dat wil zeggen dat de bevoegdheden van de Koning(in) grondwettelijk zijn geregeld. Gegeven onze democratie regeert de vorst(in) met wisselende regeringen. Vandaag is zij geroepen haar taak te vervullen met een paarse regering, die wetten doorgevoerd kreeg in de parlementen, waarmee we als volk bezig zijn de tak door te zagen, waarop we als vanouds christelijke natie gezeten waren. Daarbij ontzien ministers zich niet te spotten met het heilige, hetzij doordat woorden van Christus na Zijn zware kruislijden, ijdel worden gebruikt (minister Borst), hetzij doordat de Naam des Heeren Zelf oneigenlijk wordt gebruikt (Brinkman). Hare Majesteit is vandaag geroepen wetten te tekenen, waartegen een groot deel van het volk grote bezwaren heeft, liever: die indruisen tegen de wet van God, die de

Bij deze Koninginnedag onderstrepen we daarom temeer de noodzaak van gebed voor vorstenhuis en overheid, in het bijzonder voor Hare Majesteit en ook voor Prins Willem Alexander op weg naar zijn huwelijk en naar de troon. Want ook wat het laatste betreft ligt een moeilijke periode voor de koninklijke familie achter ons. Er is vandaag eerder reden tot vasten dan tot feesten. Dan krijgt ons volkslied ook klank en kleur. 'Mijn schild ende betrouwen, zijt Gijt, o God, mijn Heer.' Alleen achter dat schild zijn vorstenhuis, regering en volk veilig en geborgen.

v.D.G.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 april 2001

De Waarheidsvriend | 16 Pagina's

Koninginnedag

Bekijk de hele uitgave van donderdag 26 april 2001

De Waarheidsvriend | 16 Pagina's

PDF Bekijken