Bekijk het origineel

Eene kerk verbrand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Eene kerk verbrand

2 minuten leestijd

In Paterson is de derde kerk der Christ. Geref. gemeente op 13 Maart door brand vernield. Er was ook groot gevaar dat de vlammen de daarnevens staande pastorie zouden verwoesten, doch dit werd gelukkig voorkomen. De gemeente lijdt een groot verlies en wat de spaarzaamheid van vele jaren had saamgebracht is in enkele uren geheel vernietigd.
De brand begon bij het orgel en binnen een half uur stond kerk en toren in brand. Toen was het gevaar voor de pastorie het grootst. De leden der gemeente snelden naar de pastorie om de bibliotheek van hun leeraar te redden. Deze werd in nabijgelegen woningen in veiligheid gebracht.
De predikant der gemeente Ds. J.A. Westervelt en zijn gezin waren in Florida met vacantie. Als hij terugkeert zal hij zijne gemeente zonder plaats van samenkomst vinden. Dit is nu binnen enkele maanden tijds de derde kerk die verwoest werd. Eerst de schoone kerk der Christ. Geref. gemeente van Alpine Avenue, daarna die van Bernis en nu die van Paterson.
Daarbij verloor de Christ. Geref. Kerk in korten tijd drie predikanten door den dood, n.l. Ds. Marcusse, Ds. Kett wiens bejaarde ouders in Delft wonen en Ds. K. van Goor, vroeger predikant in Nederland , o. a. te Gorinchem en te Schiedam.
P.J.M. de Bruin

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 10 april 1914

De Wekker | 4 Pagina's

Eene kerk verbrand

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 10 april 1914

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken