Bekijk het origineel

Kerkelijke berichten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kerkelijke berichten

2 minuten leestijd

Utrecht, 17 Nov. 1914.
De Heere heeft bij ons welgedaan. Onze beminde leeraar maakte Zondagmorgen de gemeente bekend, dat hij met volle vrijmoedigheid voor de roeping der gemeente Kampen heeft bedankt. Krone de Heere dit voor ons zoo verblijdend besluit met Zijnen zegen! Gedenke Hij ook de gemeente Kampen in gunst!
Namens den kerkeraad:
A. LANDAAL, Scriba.

Leeuwarden, Nov. 1914.
Wij ontvingen het voor ons zeer teleurstellende bericht, dat de WelEerw. Heer Ds. L. de Bruijne van Bunschoten voor onze roeping moest bedanken.
Namens den kerkeraad,
H. TIEMERSMA, Scriba.

P.S. Te laat ontvangen voor het vorig nummer. Red.

Amsterdam, 16 Nov.
Gisteren, (Zondag) mochten wij als gemeente het voorrecht genieten, dat onzon beroepen Leeraar J.J. van der Schuit, met gezin tot ons overgekomen, in den ochtenddienst tot zijn heilig werk alhier werd ingeleid (met toestemming van onzen geachten consulent) door onzen beminden oud-leeraar, den WelEerw. Heer Docent F. Lengkeek, naar aanleiding van Exodus 3 vs. 14 laatste gedeelte. Terwijl in den avonddienst Ds. van den Schuit zich plechtig aan de gemeente verbond met de woorden uit Handelingen 4 vs. 12, eerste gedeelte. Moge de Heere naar den rijkdom Zijner genade de gebeden en wenschen, die zijn uitgesproken, doen in vervulling treden, Zijn grooten naam ter verheerlijking en der gemeente en Leeraar ten rijken zegen.
Ook brengen wij nog bij dezen onzen hartelijken dank aan doc. Lengkeek, voor de hulp (tijdens de vacture) door Z.Eerw. ons verleend.
Namens den Kerkeraad,
A.S. SLUIJTER, Scriba.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 november 1914

De Wekker | 6 Pagina's

Kerkelijke berichten

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 20 november 1914

De Wekker | 6 Pagina's

PDF Bekijken