Bekijk het origineel

Meppel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Meppel

2 minuten leestijd

De 18ste December was voor de gemeente van Meppel een blijde dag. Was het bijna drie jaren geleden, dat de Chr. Ger. Kerk hier ter plaatse tot openbaring mocht komen, dezen avond mochten wij het voorrecht genieten, een eigen nieuw kerkgebouw te betrekken. De noodzakelijkheid om een eigen gebouw te bezitten was reeds lang gevoeld, en mocht de Heere ons dan ook met Zijne gunsten overladen. Reeds lang vloeiden de offers der gemeenteleden alsmede der medelevenden op het altaar. Toen dan ook de ure aanbrak, dat het gebouw den Heere zou worden gewijd, was het gebouw niet alleen bezet, maar moesten velen terugkeeren, daar er zelfs geen staanplaatsen meer waren te verkrijgen. Onze Consulent, de Weleerw. Heer Ds. De Bruijne beklom den kansel, opende officieel den bijbel en bepaalde de gemeente deze ure bij de tekstwoorden 1 Koningen 6 : 29a.
Dat de oogen des Heeren ook gedurig op onze gemeente en gebouw mogen gericht zijn. In gebed mochten wij het gebouw den Heere opdragen, waarna onder psalmgezang en de tonen van het orgel de Weleerw. Heer Ds. van der Zaal van Deventer den kansel mocht betreden.
Z.Eerw. koos tot tekst Genesis 33 : 17. Inderdaad was deze avond een ure van gebed en dankzegging beide. Aan het einde richtte Ds. de Bruijne nog verschillende woorden van dank aan de afgevaardigden van naburige gemeenten, gemeente en medelevenden, alsmede Architect en aannemers.
Eveneens mocht Ds. de Bruijne enkele hartelijke woorden van dank richten tot de afgevaardigden van de Hervormden Kerkeraad en Doopsgezinde gemeenten, waarvan o.a. tegenwoordig waren de Weleerw. Heeren Ds. Straatsma en Ds. van Veen.
Den architect en aannemers een woord van lof voor hun werk, daar het gebouw er zeer keurig en netjes uitziet. De Electr. kaarskronen geven een schoon effect, alsmede het geschilderde glas in lood.
Dat nog velen onzer predikanten, zoolang onze gemeente vacant mocht blijven, den kansel te Meppel mogen betreden, is de wensch van kerkeraad en gemeente.

Namens den kerkeraad
Woldstraat 73.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 december 1923

De Wekker | 4 Pagina's

Meppel

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 december 1923

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken