Bekijk het origineel

Beroepingswerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Beroepingswerk

2 minuten leestijd

Maarssen. Zondagmorgen maakte onze zeer geachte Leeraar, Ds. J.A. Riekel, de gemeente bekend, wederom een roeping te hebben ontvangen, ditmaal van de gemeente Woerden. Geve de Heere hem licht en wijsheid, om een keuze te doen, Hem welbehagelijk. Dan zal het zijn tot welzijn van beide gemeenten. Moge de gemeente van Maarssen er toe verwaardigd worden, de nooden van Leeraar en Gemeente veel te brengen aan den troon der genade.
C.W. BUISERT, Scriha.

Vlaardingen. Wederom werd onze Gemeente teleurgesteld, daar wij van Ds. N. Bijdemast bericht ontvingen, dat Z.Eerw. met volle vrijmoedigheid voor het beroep naar deze Gemeente heeft bedankt.
Namens den Kerkeraad
K.P. DE KORTE, Scriba.

Harlingen. Alhier is beroepen Ds. L.E. Beekamp te Rozenburg.
DE KERKERAAD.

Tweetal te Arnhem: Ds. A.M. Berkhoff te Amsterdam en Ds. G. Salomons te Amersfoort,

Haarlem. Alhier is beroepen Ds. W. Vos te Dokkum (2e predikantsplaats).

Bunschoten. Onze zeer geachte Leeraar, Ds. S. Hoogendoorn, heeft voor het beroep van de gemeente Steenwijk bedankt. Stelle de Heere dezen Zijnen dienstknecht alhier, meer en meer, tot een rijken zegen.
A. VAN TWILLERT, Scriba.

Dockum. Zondag j l. maakte onze geliefde Herder en Leeraar bekend, eene roeping te hebben ontvangen van de gemeente te Haarlem. Gedenken wij als Kerkeraad en Gemeente onzen Leeraar in den gebede, en geve de Koning der Kerk zijnen dienstknecht licht en wijsheid, om eene Hem welbehagelijke keuze te doen.
Dat wij, als jeugdige gemeente, onzen Leeraar, die nog maar zoo'n korten tijd in ons midden is, in 'sHeeren gunst mogen behouden, is onze innige wensch.
J.M. POSTHUMA, Scriba.

Woerden, Heden werd, met toestemming van onzen Consulent, onder leiding van den Weleerw. Heer Ds. P.J. Meijering van Nieuwpoort, na voorafgehouden biduur, tot Herder en Leeraar beroepen de WelEerw. Heer. Ds. J.A. Riekel van Maarssen.
Schenke de Heere zijnen dienaar licht en wijsheid in dezen, om een keuze te mogen doen. Hem welbehagelijk. Mocht het zijn tot blijdschap van Kerkeraad en Gemeente.
H.C. SOHMITT, Scriba.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 augustus 1925

De Wekker | 4 Pagina's

Beroepingswerk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 augustus 1925

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken