Bekijk het origineel

Beroepingswerk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Beroepingswerk

2 minuten leestijd

Vlissingen. Beroepen te Drachten Ds. A. Gruppen.
L. NONNEKES, Scriba.

Maassluis. Zondag j.l. maakte onze zeer geliefde Leeraar de Gemeente bekend, dat hij, na dagen van veel strijd, als onwillig zijnde, de roeping naar de Gemeente Vlaardingen moest aannemen. Dat de Heere ons genadiglijk nabij en goed zij in dezen weg. Zende Hij op Zijn tijd wederom den man Zijns raads. Wij bevelen tevens hiermede onze Gemeente aan voor de bediening des Woords, aan onze Predikanten.
A.A. DE LANGE, Scriba.

Tweetal te Werkendam. Ds. J.B.G. Croes te Bussum en Ds. J.W. Polman te Almelo.

Maarssen. Zondag j.l. maakte onze geachte Herder en Leeraar, Ds. J.A. Riekel, de Gemeente bekend, de roeping der Gemeente Sliedrecht te hebben aangenomen.
C.W. BUIZERT, Scriba.

Zwijndrecht, 20 Oct. Heden ontvingen wij van onzen beroepen Herder en Leeraar, Ds. J.A. Riekel te Maarssen, het teleurstellend bericht, dat Z.Eerw. voor onze roeping moest bedanken.
L. LOMMERS, Sriba.

Sliedrecht. Van onzen beroepen Leeraar, den WelEerw. Heer Ds. J.A. Riekel, mochten wij het verblijdend bericht ontvangen, dat ZEerw. het beroep naar Sliedrecht had aangenomen Geve de Heere, dat wij ZEerw. in Zijne gunste mogen ontvangen, opdat ZEerw. tot zegen voor zichzelf en der Gemeente moge werkzaam zijn.
DE KERKERAAD.

Vlaardingen. Van Ds. J. de Bruin te Maassluis mochten wij het voor ons verheugend bericht ontvangen, dat ZEerw met volle vrijmoedigheid het beroep naar onze Gemeente heeft mogen aannemen. Moge de Koning der Kerk dit besluit met Zijne gunst bekronen, opdat Z.Eerw met veel zegen onder ons moge arbeiden.
Gedenke Hij ook de gemeente van Maassluis, die eerlang haar Herder en Leeraar moet missen. Vervulle Hij ook die plaats op Zijnen tijd met den man Zijns raads.
K.F. DE KORTE, Scriba.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 oktober 1925

De Wekker | 4 Pagina's

Beroepingswerk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 oktober 1925

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken