Bekijk het origineel

Ingezonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ingezonden

1 minuut leestijd

De Bond, hieronder genoemd, verzocht ons plaatsing van deze oproep, waaraan wij gaarne voldoen.

Red.

Oproep tot mobilisatie.
De Minister van Oorlog en van Marine, Zijne Excellentie Ir. C. Staf, verklaarde in een rede in de Tweede Kamer der Staten-Generaal:
„Laat men de jonge mensen (in de militaire dienst) zelf de plicht opleggen om te helpen het vloeken te verhinderen. Wanneer de militairen bevreesd zijn voor represaille-maatregelen, laat men zich dan tot mij wenden".
DRINGENDE OPROEP tot MOBILISATIE van alle krachten onder de militairen van alle rangen om het misbruiken van de heilige namen van God radicaal te doen ophouden.
MANNEN en JONGENS in de militaire dienst, helpt ons en strijdt zelf voor een grote morele overwinning in 1956.
Laat het vloeken en spreekt tegen de vloeker.
LEGER, LUCHTMACHT en MARINE geven aan de burgers van Nederland het voorbeeld.
Het wachtwoord is: Vrees God en houd Zijn geboden.
Berichten over resultaten en klachten over de strijd tegen de ontheiliging van Gods Naam door de militairen, zenden aan de secretaris van de „Bond tegen het vloeken", de heer N.M. Laarman, Sportlaan 45 te 's-Gravenhage.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 juli 1956

De Wekker | 4 Pagina's

Ingezonden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 6 juli 1956

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken