Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Maranatha-kalender. Uitgave J.H. Kok, Kampen prijs ƒ 2,25, in boekvorm ƒ 2,50; voor verspreiding speciale prijzen.
In de reeks van kalenders verschijnt deze al jaren en is dus een oude bekende.
De kalender staat onder redactie van Dr. H.J. Langman, Ned. Herv. predikant te Amsterdam en Ds. J. Overduin, Geref. predikant te Veenendaal, die de voorzijde der blaadjes verzorgden. Bekende namen dus.
De achterzijde bevat ontspanningslectuur vol afwisseling. De bekende kunstenaar J. Pander heeft het schild ontworpen. Het is mooi.


Kalender „De Banier" uitgave drukkerij de Banier, Utrecht ƒ 2,25.
Wie een dagkalender zoekt behoeft over keus niet te klagen. Ook deze kalender voor 1959 werd ons toegezonden. De inrichting is als gewoon. Meditatie aan de voorzijde, verhalen aan de achterzijde van de blaadjes. Het schild stelt de ontmoeting voor van Eliezer met de herders van Laban. Ontsierend is dat met grote letters het schild de naam „De Banier" draagt. Dat is werkelijk jammer.


Meinema's Kerstboeken. Uitgave Meinema te Delft.
Laat ik beginnen met u te vertellen dat dat de uitgever u graag de uitgebreide catalogus stuurt van zijn uitgaven. Welk een keuze!
Uit de veelheid ontvingen wij enkele kerstboeken, verschillend in omvang en prijs. Alle echter keurig verzorgd.
Ik noem: P. de Zeeuw J.G. zn. De predikant van St. Andreas. Een verhaal, zoals de Zeeuw kan geven, vol spanning uit de dagen van John Knox in Schotland. „Ria ontdekt zichzelf", door Annie Sanders. Een heel ander verhaal over Ria ten Heuvel, die het erg moeilijk heeft maar niet ziet dat het grotendeels aan haar zelf ligt. Dat ontdekt zij. Vervolgens: „Om een eekhoorn". Een verhaal voor de kleineren door S.P. Akkerman. Zieke Willem krijgt zijn eekhoorn al gaat er dan heel wat aan vooraf. T. Aalbersberg-v. Boven schreef: Aapje-Jaapje. Een leuk boekje voor de kleinsten.
N.A.C. Wissel gaf „Dikkie en Lineke". Lineke is ziek en eenzaam, ook al omdat haar moeder stierf. De vriendschap met Dikkie brengt wat vreugde in haar leven en tenslotte trouwt Linekes Vader ment de juf van school.
Vanzelfsprekend trekt het ene verhaal meer dan het andere. Stuk voor stuk echter aardige boekjes.

K.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 november 1958

De Wekker | 4 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 november 1958

De Wekker | 4 Pagina's

PDF Bekijken