Bekijk het origineel

De vereniging van diakonieën in onze kerken, doet een oproep

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De vereniging van diakonieën in onze kerken, doet een oproep

2 minuten leestijd

Het mag nu, na ongeveer 50-jarige arbeid in onze kerken, wel algemeen bekend worden geacht, dat bovengenoemde vereniging zich ten doel stelt, de belangen van ouderzorgdervende kinderen te behartigen, hetzij door plaatsing in ons kindertehuis te Utrecht of door plaatsing in pleeggezinnen.
Daarnaast heeft onze vereniging ook een groot werkterrein, dat voornamelijk ligt op het vlak van adviseren.
Adviseren, nl. zowel aan ouders die met opvoedingsmoeilijkheden zitten, als aan ambtsdragers onzer kerken die in de praktijk van hun ambtelijk werk met kinderbeschermingsproblemen in aanraking komen. Het bestuur werd al diverse malen benaderd door leden van onze kerk, die betrokken zijn bij het maatschappelijk werk, met de vraag nader ingelicht te mogen worden over werk en doelstelling van onze vereniging.
Het bestuur heeft besloten een speciale „praatmiddag" te beleggen, waarvoor wij ieder, die direkt of indirekt, bij het maatschappelijk werk betrokken is, vriendelijk uitnodigen.
Gedacht wordt aan:

A. Maatschappelijke werkers(sters), leidsters, Chr. Geref. Bestuursleden van:
1. Chr. Geref. Stichtingen voor maatschappelijk werk en/of gezinsverzorging;
2. Stichtingen waarbij de Chr. Geref. Kerk betrokken is.
B. Chr. Geref. die uit hoofde van hun beroep bij het maatschappelijk werk betrokken zijn.

De bijeenkomst wordt gehouden d.v. 13 januari 1962 in het gebouw voor C.S.B., Kromme Nieuwe Gracht 39 te Utrecht. Aanvang 2 uur, sluiting uiterlijk 5 uur.
Een bestuurslid zal een inleidende bespreking houden, terwijl er ruimschoots gelegenheid zal zijn van gedachten te wisselen.
Reiskosten worden vergoed.
Nadere inlichtingen zijn eventueel verkrijgbaar bij het Chr. Geref. Kindertehuis, Predikherenkerkhof 9 te Utrecht (telefoon 030-18862).
C. Drieënhuizen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 december 1961

De Wekker | 8 Pagina's

De vereniging van diakonieën in onze kerken, doet een oproep

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 december 1961

De Wekker | 8 Pagina's

PDF Bekijken