Bekijk het origineel

Tentoonstellingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tentoonstellingen

2 minuten leestijd

De expositie „DE WERELD VAN DE BIJBEL", eerder gehouden in Amsterdam, Utrecht, Enschede, Maastricht, Breda, werd 22 oktober j.l. in Middelburg in het Stadhuis geopend. Begin december zal de tentoonstelling verhuizen naar Rotterdam en aldaar in het Museum voor land- en volkenkunde gedurende enige maanden worden gehouden.
Tot nu toe hebben bijna 100.000 bezoekers deze tentoonstelling gezien en gewaardeerd.
De tentoonstelling „BIJBEL EN KUNST VAN NU" zal op 30 oktober j.l. in het gemeentemuseum te Arnhem geopend om vervolgens in het Museum van nieuwe religieuze kunst te Utrecht en het gemeentemuseum te 's-Gravenhage te worden gehouden.
Meer dan 30 jonge, moderne kunstenaars uit Nederland exposeren op deze tentoonstelling hun werken, welke merendeels betrekking hebben op verhalen uit de bijbel. Ook zullen een aantal beeldhouwwerken geëxposeerd worden.
Tijdens deze tentoonstelling zullen litho's worden verkocht naar ontwerpen van Wessel, Couzijn, Joop Diederen, Rein Dool, Hannes Postma en Aat Verhoog. Deze kunstenaars hebben n.l. van het Nederlands Bijbelgenootschap opdrachten ontvangen tot het ontwerpen van ieder 2 litho's, een bijbels onderwerp voorstellende. De bedoeling van het N.B.G. was daardoor ook de kunst-van-nu te confronteren met de bijbel.
Van iedere litho, in totaal 10, waarvan 6 in zwart/wit en 4 in kleuren worden slechts 90 exemplaren aangemaakt, welke zijn genummerd en van de handtekening der ontwerper zijn voorzien.
De litho's ' zullen ƒ 50,— en ƒ 75,— per exemplaar kosten, doch zullen aan de leden van het N.B.G., aan museumbezoekers en scholen verkocht worden met een subsidie van 60%, zodat de aankoopprijs voor een originele litho waarvan slechts 90 exemplaren worden aangemaakt, slechts ƒ 20,— en ƒ 30,— per exemplaar bedraagt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 november 1965

De Wekker | 8 Pagina's

Tentoonstellingen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 19 november 1965

De Wekker | 8 Pagina's

PDF Bekijken