Bekijk het origineel

Tegenslag en Vooruitgang

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Tegenslag en Vooruitgang

2 minuten leestijd

Zoals u bekend zal zijn, is door deputaten voor hulpverlening in binnen- en buitenland enige tijd geleden mej. F.T. Brouwer voor het geven van onderwijs aan de Indianen uitgezonden naar Suriname. Eerst ging alles voorspoedig, maar nu is er tegenslag gekomen.
Want dit voorjaar is onder de Indianen van de Trio-stam waar zij werkt een malariaepidemie uitgebroken. De ziekte, waardoor al verschillende Indianen overleden, bleek moeilijk te behandelen, omdat het een door de Trio-Indianen uit Noord-Brazilië meegebrachte vorm van malaria betreft, die niet eerder voorkwam in Suriname.
Ook mej. Brouwer is ziek geworden en moest naar Paramaribo worden gevlogen. Volgens de laatste berichten is ze herstellende, maar wel zwak. We vragen uw meeleven en gebed. Beter nieuws kunnen we u geven over het te starten landbouwproject in Toradjaland.
Binnenkort hopen we naar Celebes te kunnen uitzenden: Ir. J. de Vries. Ir. de Vries heeft zich gespecialiseerd in de tropische landbouwhuishoudkunde, heeft praktische ervaring opgedaan in Suriname en is als teamleider werkzaam geweest bij een ontwikkelingsproject in Zambia. Op het ogenblik wonen Ir. de Vries, zijn vrouw en twee kinderen, in het zendingshuis te Oegstgeest, waar zij zich voorbereiden op hun vertrek naar Indonesië.
Het is dringend noodzakelijk voor het welzijn van de Toradja's dat hun landbouwmethoden worden verbeterd. Daarom zal er een landbouwpraktijkcursus worden opgezet. Het is fijn dat onze kerken nu ook op dit gebied de Toradja's kunnen helpen. U zult er in de toekomst wel meer van horen. Wilt u ook dit werk gedenken in uw gebeden?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juni 1972

De Wekker | 8 Pagina's

Tegenslag en Vooruitgang

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 23 juni 1972

De Wekker | 8 Pagina's

PDF Bekijken