Bekijk het origineel

Het Bijbels museum - uniek in Nederland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Het Bijbels museum - uniek in Nederland

2 minuten leestijd

Een verzameling van met de bijbel verband houdende voorwerpen. De bijbelverhalen gaan voor de bezoekers leven.
Tempelmodellen, maquettes, waaronder die van Jeruzalem ten tijde van Christus en de tempelberg; een mummie, lijkvazen en godenbeeldjes, kleitabletten, papyrusbrieven, schrijfstiften, oude bijbelhandschriften en zeldzame bijbeldrukken. Joodse, Romeinse en Griekse oude munten. Vele, vele voorwerpen uit het dagelijks leven in het oude Israël, alsmede Joodse religieuze voorwerpen, zoals schriftrollen, mezoezahs, kandelaars, gebedsriemen, gebedsmantel en sabbathlamp. En niet te vergeten het grote model van de tabernakel op 1/7 van de ware grootte volgens exacte gegevens die daarover in het boek Exodus voorkomen. Een Hogepriester in vol ornaat met de stenen van de 12 stammen Israëls.
Teveel om in een kort tijdsbestek op te noemen, maar zeer, zeer bezienswaardig en leerzaam.
Het Museum behoort thans aan het Nederlands Bijbelgenootschap, dat de inrichting heeft gemoderniseerd, vernieuwd en verbeterd. In de loop van volgend jaar gaat de hele verzameling over naar een groot pand op de Herengracht te Amsterdam, waar een Bijbelwerkplaats zal worden ingericht. Thans is het adres nog Stadhouderskade 137.
Het Bijbelse Museum is geopend iedere werkdag (ook zaterdag) van 10-12 en van 14-17 uur. 1e donderdag van ieder maand gesloten, alsmede iedere zondag. Het is te bereiken met tramlijnen, 3, 4 en 7. Toegangsprijs ƒ 1,— voor volwassenen, voor kinderen 60 ct. Groepen ontvangen reductie. Voor rondleidingen kan worden gezorgd; tel. 020 - 72 64 10.
Het Museum heeft boekjes, kleurendia's over Israël en de Joodse godsdienst, bouwplaten, geperforeerde vellen foto's over joodse feesten en religieuze gebruiken, alsmede briefkaarten ter verkoop.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

De Wekker | 8 Pagina's

Het Bijbels museum - uniek in Nederland

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 juni 1973

De Wekker | 8 Pagina's

PDF Bekijken