Bekijk het origineel

Ambtsdragersconferentie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ambtsdragersconferentie

2 minuten leestijd

Het is een goede gedachte van deputaten Adma geweest het comité landelijke ambtsdragersconferenties te vragen de voorjaarsconferentie 1993 een diaconaal karakter te geven. Het onder ons verschenen boek „Zichtbare liefde van Christus" geeft daartoe aanleiding.
Maar dat niet alleen. Ook de generale synode van 1992 heeft zich nogal intensief met de plaats en de opdracht van het diaconaat in de gemeente beziggehouden.
Duidelijk is de wens uitgesproken dat er voortgaande bezinning zal zijn op de vraag hoe de gemeente tot een werkelijk diaconale gemeente kan worden toegerust.
Deze vraag zal centraal staan op de voorjaarsconferentie voor ambtsdragers, die gepland is voor zaterdag 24 april 1993 in de Ichthuskerk in Amersfoort - aanvang 10.00 uur.
Als thema voor de conferentie geldt de titel van het boek „Zichtbare liefde van Christus".
Drie korte inleidingen zullen aan de plenaire gedachtenwisseling vooraf gaan, te verzorgen door: ds. C. Westerink, voorzitter deputaten Adma; br. G. van Oord, ouderling CGK Zwijndrecht; br. A. Heijstek, diaken CGK Veenendaal. Aan de discussies zal ondersteuning worden gegeven door een panel, bestaande uit: ds. K.T. de Jonge, Almere; ds. L.W. van der Meij, Alphen a/d Rijn; drs. W. Steenbergen, 's-Hertogenbosch; br. H. van Well, diaconaal bureau, Veenendaal; aangevuld met de inleiders en onder leiding van de voorzitter van de conferentie, br. D. Koole.
Deze conferentie is niet alleen bedoeld voor diakenen.
Een diaconale gemeente wordt onder de zegen van God alleen gevormd als de onderscheiden ambten in een goede samenhang met elkaar functioneren. Daarom worden op deze conferentie ook veel predikanten en ouderlingen verwacht.
Ook de dames en heren studenten van onze Theologische Universiteit zijn hartelijk welkom!
Het comité

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 april 1993

De Wekker | 16 Pagina's

Ambtsdragersconferentie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 april 1993

De Wekker | 16 Pagina's

PDF Bekijken