Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

3 minuten leestijd

Drs. A.G. Knevel (red.), Bijbel en kind, Kok Voorhoeve-Kampen, in samenwerking met Evangelische Omroep- Hilversum, 163 blz., ƒ 24,90.
In de serie Theologische verkenningen verscheen dit deeltje, waarin vanuit de bijbel geschreven wordt over tal van opvoedingsvragen. Verschillende invalshoeken, verschillende auteurs.


Dr. K. Runia, Notities. Christelijk geloof en andere „geloven", Uitgeverij Kok Kampen, 86 blz., ƒ 17,90.
De serie Notities, verzorgd door prof. Runia, wil in kort bestek veel informatie bieden aan mensen die met informatie overspoeld worden. Zo wijst prof. Runia een weg temidden van veel vragen. Dit deeltje spreekt mensen aan in een multi-raciale, multi-religieuze samenleving.


Ds. C.G. Vreugdenhil, Abraham, vader en vriend. Uitgeverij J.J. Groen en Zoon, Leiden 1996, 223 blz., ƒ 24,50.
Bijbelstudies over Abraham, waarin Christus centraal staat, evangelisch, helder en op de man af.


A. Janse, Iets over onze levenswandel. Uitgave van de Werkgroep „Gereformeerd Schoolblad".
De bekende A. Janse, die in de jaren dertig en daarna in de Gereformeerde Kerken een fris geluid liet horen, blijkt nog altijd velen aan te spreken. In deze tweede afl. van de 13e jaargang verzorgde J.L. Struik de bundeling van een aantal artikelen, die betrekking hebben op de levensheiliging. De prijs is
ƒ 4,75. Men bestelt o.a. bij A. Scheele, Over de Vesten 62, 3116 AG Schiedam.


Hans Bouma, Op adem komen. Gebeden, Uitgeverij Averbode, uitgeverij Kok Kampen, 214 blz., ƒ 35,-.
Een boekje met meditatieve dichterlijke gedachten in de vorm van gebeden voor Gods aangezicht gesproken over onszelf en de anderen.


A.A. Spijkerboer, Een gehoorzame rebel. Martin Niemöller op de kansel en op het podium, Uitgeverij Kok Kampen, 198 blz., ƒ 29,50.
In dit boek schetst dr. A.A. Spijkerboer de betekenis van de bekende Martin Niemöller, duikbootcommandant in de eerste, verzetsleider in de tweede wereldoorlog, persoonlijk gevangene van Hitler, méér nog, in alle omstandigheden persoonlijk gevangene van Christus, en daarom niet in te passen in voor- of naoorlogse schema's. Zulke mensen moesten er meer zijn.


Drs. P. Groenenberg (red.), e.a. Gelovig denken. Onderwerpen voor vereniging, bijbelkring of persoonlijk gebruik, Oosterbaan & Le Cointre B.V.-Goes 1996, 204 blz., ƒ 28,-.
Niet zozeer het probleem van 't denken als wel dat van de ethiek in een verwarrende tijd. Rechte lijnen en klare antwoorden. Geen getreuzel, maar je houdt je aan de belijdenis. Een goed boek om in een nevelige tijd licht te verschaffen.


Drs. N. Dijkstra-Algra e.a.. De weg van God, Wat er vandaag nog over Jezus te geloven valt, Kok Voorhoeve-Kampen, 88 blz., ƒ 14,90.
Werkers in zending en evangelisatie geven een duidelijke motivatie voor het geloof in Christus, als zingeving voor heel het leven, apologetisch en wervend.


Betty Heynis (red.). De gevonden Vader. Hoe jongeren tot het geloof komen. Kok Voorhoeve-Kampen, 110 blz., ƒ 19,90.
De Evangelische Alliantie geeft hier, samen met andere evangelische organisaties, verantwoording van het geloof in deze tijd. Twaalf jongeren vertellen hun verhaal. Het staat niet in de boekjes die wij goedkeurden, maar het is wel ruim en echt. Onze zeef is soms wel wat al te fijn.

W. van 't S.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 augustus 1996

De Wekker | 16 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 16 augustus 1996

De Wekker | 16 Pagina's

PDF Bekijken